"Vrachtwagenparking aanwinst voor Roosendaal"

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Wethouder Steven Adriaansen nam vrijdag 30 september 2011 de bewaakte vrachtwagenparking aan de A17 bij bedrijventerrein Borchwerf officieel in gebruik.

"Vrachtwagenparking aanwinst voor Roosendaal"

Hij deed dit door met een vrachtwagen het terrein op te rijden en de toegangspoort te openen met een abonnementspas. De parking voldoet aan het veiligheidskeurmerk van de Europese Unie.

De vrachtwagenparking

De parking biedt plaats aan 130 vrachtwagens en ligt aan de Aanwas 4, afrit 20 van de A17. Deze snelweg is een belangrijke verkeersader in het Europees vervoersnetwerk tussen Rotterdam en Antwerpen en sluit direct aan op de A58. Er is inmiddels een tankstation en er zijn concrete plannen voor het ontwikkelen van horeca- en verblijfsvoorzieningen voor de chauffeurs.

Wethouder Steven Adriaansen:

"De vrachtwagenparking bij Borchwerf is een enorme aanwinst voor logistiek Roosendaal. Een voorziening op hoog niveau in een stad waar vrachtvervoer en andere vormen van transport belangrijk zijn."

Het terrein is goed bewaakt en loopt qua veiligheid voorop op landelijk en Europees niveau. De Stichting Vrachtwagenparking maakt inmiddels gebruik van de parkeerplaats. Parkeerbeheer Roosendaal zorgt voor de exploitatie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!