VRroom wint Startup Weekend Eindhoven 2014

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

VRroom heeft de vijfde editie van Startup Weekend Eindhoven gewonnen met een startup die je producten laat bekijken in 3D in je eigen omgeving. Het team onder leiding van Bart Burg heeft hiermee de jury weten te overtuigen in een vlammende pitch.

VRroom wint Startup Weekend Eindhoven 2014

Zij waren één van de tien teams die in het weekend van 28 tot en met 30 november 2014 een idee tot startup hebben omgezet.

De jury met daarin Nick Kalliagkopoulos (RIF), Guus Frericks (Startupbootcamp HighTechXL), Eugene Kaerts (NextOEM), Erik Vermeulen (TiU), Fancy van der Vorst (Gemeente Eindhoven), Bert-Jan Woertman (High Tech Campus) was lovend: ‘Ze hebben het goede moment te pakken: de benodigde VR technologie is nu beschikbaar voor het grote publiek, compleet met bruikbare apps. 

Hoe VRroom het voor elkaar heeft gekregen om in 54 uur een werkende demo live te krijgen, nagedacht heeft over hoe ze de markt op gaan en zelfs de tijd hebben gevonden om het business model te valideren is simpelweg indrukwekkend. Na lancering zal de competitie zwaar zijn. Als ze erin blijven geloven en hard werken, gaan we nog veel van ze horen.’

Earthbox is met hun startup tweede geworden en Let's Order It heeft de derde plaats gehaald.

Eindhoven blijft Startup City

Voor Eindhoven was dit alweer de vijfde editie van Startup Weekend waarmee de stad haar naam als Startup-city hoog weet te houden. Met 65 deelnemers uit heel Nederland en een kleine vertegenwoordiging uit Duitsland, België en Engeland, 22 mentoren, 32 pitches en uiteindelijk 10 startups in de dop is de organisatie onder leiding van Victoria Martinez meer dan tevreden.

De BOM was sponsor van Startup Weekend en betrokken als mentor. Naast de BOM sponsorden ook Gemeente Eindhoven, High Tech Campus, Shapeways, Dutch Accounting House, Brainport Development, Fiware, EY, Esri en Font dit event. 

De volgende editie staat alweer in de steigers, de organisatie is op zoek naar een geschikt moment in het voorjaar van 2015. Meer informatie volgt snel op www.sweindhoven.com.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!