home » nieuws » Industrie »

VSL Silologistics breidt uit op Valuepark Terneuzen

  • Industrie
  • Bron: Zeeland Seaports

VSL Silologistics gaat haar opslagcapaciteit op Valuepark Terneuzen flink uitbreiden. Sinds 2003 verzorgt het voormalige Vos Logistics (nu VSL SiloLogistics) het vervoer en de opslag van polyethyleenkorrels (PE en LDPE) voor Dow Benelux.

VSL Silologistics breidt uit op Valuepark Terneuzen

Dow is samen met Zeeland Seaports medevennoot in de joint venture Valuepark Terneuzen . "Wij verheugen ons op het vervolg van de samenwerking. VSL SiloLogistics investeert met de uitbreiding van de opslagcapaciteiten in een langdurige relatie met het chemieconcern", aldus Pieter de Graeff, CEO van VSL SiteLogistics.

Doordat VSL SiloLogistics investeert in 22.500 m2 extra magazijnopslag en 8 silo’s kan Dow voortaan alle polyethyleenkorrels overdekt opslaan. Een wens van Dow om tegemoet te kunnen komen aan de kwaliteitseisen van klanten van deze producten in vooral de voedings- en de gezondheidsindustrie.

Pieter de Graeff, CEO van VSL Silo Logistics en Gerard van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Dow Benelux, ondertekenden het vernieuwde contract op woensdag 28 september.

Ook Gerard van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Dow Benelux, onderstreepte de kracht van de samenwerking. "Dow gelooft in langdurige partnerships en het is heel prettig om een partner te hebben die dichtbij is. Bovendien betekent dit dat het concept van het Valuepark - productie en logistiek dichtbij elkaar - succesvol is. Valuepark Terneuzen viert volgend jaar haar tiende verjaardag en VSL SiloLogistics heeft dit mede mogelijk gemaakt."

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!