Waarschuwing: Let op ongewenste post

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Kamer van Koophandel

TVV Tele Verzeichnis Verlag GmbH verzendt formulieren met daarbij aangehecht een begeleidend schrijven. Door middel van het begeleidend schrijven wordt de suggestie gewekt dat het aangehechte formulier gecontroleerd dient te worden op eventuele onjuistheden van de bedrijfsgegevens.

Waarschuwing: Let op ongewenste post

De tekst in de brief luidt als volgt:

“In het kader van de wijzigingen m.b.t. het economische pakket van de EU, dat per 01-01-2010 alle bedrijven verplicht hun omzetbelastingnummer op diverse geschriften te vermelden, zien wij ons als uitgever van toonaangevende internetportalen genoodzaakt onze database te actualiseren. Daarom verzoeken wij u, de op pagina 2 vermelde gegevens van uw onderneming te controleren en ons uw omzetbelastingnummer mee te delen”.

SAF maakt de ondernemer erop attent dat er géén verplichting bestaat om hieraan gehoor te geven. Uit de weergegeven tekst blijkt ook dat het hier slechts om een aanbod gaat.

Indien u het formulier ondertekend retourneert, gaat u dus een overeenkomst aan met een looptijd van drie jaar waarvoor een totaalbedrag van € 2.925,00 (€ 975,00 per jaar!) in rekening wordt gebracht.

Voor meer informatie neemt u contact op met de Kamer van Koophandel.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!