Waterfabriek Twello vindt doorgang

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Voorst

Waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Voorst en afvalverwerker Attero (Wilp) ondertekenen donderdag 18 december een overeenkomst voor de bouw van een waterfabriek in Wilp.

Waterfabriek Twello vindt doorgang

De waterfabriek gaat afvalwater zuiveren van het gebied ten zuiden van de A1 (o.a. Klarenbeek, Empe, Voorst, Wilp) en van Attero, en gaat schoon water leveren aan de Twellose Beek. De beek heeft nu in droge perioden te weinig doorstroming, maar krijgt vanaf 2017 een constante aanvoer van schoon water.

Rioolstelsel

Het huidige rioolstelsel waarbij al het afvalwater uit de gemeente Voorst wordt gezuiverd op de rioolwaterzuivering (rwzi) Terwolde, wordt dus straks in tweeën geknipt. Naast de bouw van een waterfabriek, betreffen de werkzaamheden daarom ook het aanpassen van de rioolwaterzuivering Terwolde, waar na 2017 alleen nog het afvalwater van het noordelijke gebied (Teuge, Twello, Terwolde) wordt gezuiverd. Ook dienen er aanpassingen plaats te vinden aan de rioolgemalen –zoals die aan de Kruisakkerweg in Twello - en rioolpersleidingen.

Aanbesteding

De bouw van de waterfabriek wordt in 2015 aanbesteed. In 2016 is de renovatie en aanpassing van de rwzi in Terwolde gereed en in de eerste helft van 2017 de bouw van de waterfabriek, de aanpassingen aan het transportstelsel en de rioolgemalen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!