Website Stedendriehoek helpt logistieke sector met stedelijke distributie

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio Stedendriehoek

Logistieke dienstverleners, transporteurs en leveranciers met een bestemming in de Stedendriehoek moeten in de grotere stadscentra rekening houden met verschillende venstertijden, ontheffingen en voertuigbeperkingen. Deze informatie wordt nu handig op één site gebundeld.

Website Stedendriehoek helpt logistieke sector met stedelijke distributie

De bereikbaarheid in de regio Stedendriehoek staat onder druk als gevolg van dagelijkse files op de A1 en A50 en de drukte op het onderliggend wegennet. Goederenvervoer draagt eveneens bij aan deze verkeersproblemen, zowel op het hoofd- als het onderliggend wegennet.

De gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen en Lochem, een belangrijk deel van de gemeenten die samen de regio Stedendriehoek vormen, hanteren in en rond hun stadscentra verschillende regimes en beleidsregels ten aanzien van de bevoorrading. "Deze informatie zou gemakkelijk te vinden moeten zijn. De nieuwe website verbetert de ontsluiting van informatie over de bevoorrading van binnensteden en de routes er naartoe", aldus Jos Penninx, portefeuillehouder Bereikbaarheid in de Stedendriehoek.

Stadsdistributie verduurzamen

De nieuwe website www.distributie-stedendriehoek.nl toont voor de genoemde steden de informatie die belangrijk is voor logistieke dienstverleners, transporteurs, leveranciers winkeliers en bewoners met een bestemming in de stadscentra. Bezoekers vinden er venster- en markttijden en voertuigbeperkingen per gemeente, maar ook verwijzingen naar het aanvragen van ontheffingen en evenementenkalenders. Kaartmateriaal toont verder nuttige locaties als laad- en losplaatsen, aanrijroutes en actuele wegwerkzaamheden. Penninx: "Met oplossingen als deze website optimaliseren en verduurzamen we de stedelijke distributie in de Stedendriehoek. Zo dragen we bij aan een vermindering van het aantal voertuigverliesuren."

Achtergrond

Overheden en bedrijfsleven hebben gezamenlijk in juni 2012 het ‘Actieplan Duurzame Stedelijke Distributie Regio Stedendriehoek' vastgesteld. Partijen die hebben ondertekend zijn de Regio Stedendriehoek, TLN, EVO en de ondernemersverenigingen van de drie steden Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Het voornaamste doel van het actieplan is optimalisatie en verduurzaming van stedelijke distributie in de regio Stedendriehoek door realisering van diverse acties uit het actieplan. Zo is in het kader van het Actieplan afgesproken om de (digitale) informatie voor ondernemers, verladers en vervoerders beter te ontsluiten.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!