Website voor Design Coörperation Brainport

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Kliknieuws

Design Coöperation Brainport, het nieuwe platform voor designprofessionals en designgerelateerde initiatieven in de regio, zette vrijdag een volgende stap om de coöperatie te ontwikkelen tot design- service- en uitvoeringsorganisatie voor de regio.

Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, verleent zijn medewerking aan de livegang van de website Designcooperationbrainport.nl, die op termijn moet uitgroeien tot hét digitale informatie- en ontmoetingsmedium voor de design community van Brainport.

De website draagt bij aan de verbindende functie van de coöperatie. “Het uitgangspunt is: samenvoegen wat kan, en verbinden wat moet”, aldus Robert Jan Marringa, één van de twee directeuren van de coöperatie. “Design Cooperation Brainport is er voor en door leden. Uiteraard zetten we ook internet en social media in om onderlinge contacten en samenwerking te faciliteren. De huidige website biedt een goede basis om, middels een open source aanpak, uit te groeien tot ‘designstartpagina van de regio’.”

Designcooperationbrainport.nl is nu nog eenvoudig ingericht, maar biedt in de toekomst designprofessionals veel mogelijkheden. Ze kunnen van alles op deze portal vinden en delen: nieuws, contacten met geestverwanten, inspirerende inzichten, informatie over de toepassing van nieuwe kennis in producten en diensten en hulp bij het ontwikkelen van projecten. Daarnaast biedt de website een podium voor alle designactiviteiten in Brainport. Daarmee ondersteunt de website ook de doelstelling van Design Coöperation Brainport om Brainport (internationaal) te promoten als design- en toptechnologieregio. Ook tijdens Dutch Design Week, die de komende week plaatsvindt, wordt Designcooperationbrainport.nl onder de aandacht gebracht.

Brainport heeft een florerende designpraktijk, met dank aan de industriële ontwikkeling van de regio. In de afgelopen jaren zijn talloze kleinere ondernemingen doorontwikkeld als spin offs van de maakindustrie. Binnen nieuwe allianties, van waaruit nieuwe kennis, innovatie en bedrijvigheid ontstond, werd ook de rol van design steeds belangrijker. Drijvende krachten achter deze beweging zijn onder meer Philips Design, de faculteit Industrial Design van de TU/e en de Design Academy Eindhoven en een groot aantal ontwerpstudio’s zoals GBO, Van Berlo, GRO, Van Eijk & van der Lubbe, Eek en Ruijgrok en vele anderen. Vanuit een zeer breed gewortelde designcommunity ontstond Dutch Design Week, die inmiddels grote internationale bekendheid geniet.

In Design Cooperation Brainport organiseren designprofessionals zich om design nog duurzamer te verbinden aan maatschappelijke, sociale, culturele en economische urgentie. De tweehoofdige directie bestaat uit Hans Robertus, tevens directeur van Dutch Design Week, en Robert Jan Marringa. De laatste vervangt Ger Peeters, die in de aanloop als kwartiermaker optrad. De Raad van Toezicht dankt de heer Peeters voor zijn prima werk.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!