Week tegen Jeugdwerkloosheid in Noordoost-Brabant: Working on it!

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: AgriFood Capital

Van 18 tot en met 25 september organiseert Noordoost Brabant Werkt! de Werkweek Working on it!

Week tegen Jeugdwerkloosheid in Noordoost-Brabant: Working on it!

Deze Werkweek vindt plaats in het kader van de landelijke actieweek tegen de jeugdwerkloosheid en heeft als doel de positie van jongeren op de arbeidsmarkt in de regio Noordoost-Brabant te versterken. De feestelijke opening van Working on it! is op 18 september bij Weener XL, het werk-ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Dichter bij een baan

Working on it! biedt een podium voor succesvolle regionale en landelijke initiatieven en brengt jongeren, werkgevers en arbeidsmarktprofessionals uit de regio met elkaar in contact. Jongeren kunnen zich oriënteren op de arbeidsmarkt, workshops volgen en misschien zelfs een werk(ervarings)plek bemachtigen. Door de nieuwe contacten en netwerken die zo ontstaan, moet voor werkzoekende jongeren een baan een stap dichterbij komen. Tijdens deze actieweek zal de landelijke ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk een werkbezoek aan de Vakopleiding Techniek in Cuijk brengen.

Extra impuls

In Nederland zijn momenteel 122.000 jongeren op zoek naar werk. Gemeenten, bedrijven, UWV, scholen, uitzendbureaus, sportclubs, lokale en regionale initiatiefnemers, maar ook de jongeren zelf werken hard om de jeugdwerkloosheid aan te pakken. Juist in de maand september gaan bedrijven op zoek naar nieuw personeel en beginnen jongeren (opnieuw) hun zoektocht naar werk of schrijven ze zich alsnog in voor een opleiding. Daarom is dit het uitgelezen moment om de aanpak van jeugdwerkloosheid een extra impuls te geven.

Programma Working on it!

  • Donderdag 18 september Kick-off, Weener XL, ’s-Hertogenbosch
  • Vrijdag 19 september Golfdag, Golfbaan Oijen, Oss
  • Maandag 22 september Werkcafé, Theater de Lievekamp , Oss
  • Maandag 22 september Werkbezoek Mirjam Sterk aan de Vakopleiding Techniek, Cuijk
  • Dinsdag 23 september Inloopmiddag Wijkleerbedrijf Uden, Wijkcentrum de Balans, Uden
  • Dinsdag 23 september Kick Off High Five!, Rietvelden 16, ‘s-Hertogenbosch
  • Donderdag 25 september Vacaturecafé, Theater de Lievekamp, Oss

Noordoost Brabant Werkt!

Noordoost Brabant Werkt! is het arbeidsmarktprogramma van AgriFood Capital waarin ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden zich samen sterk maken voor een evenwichtige arbeidsmarkt met goede toekomstperspectieven.  Tot het programma horen o.a. de aanpak van de jeugdwerkloosheid, het gezamenlijk opzetten van beroepsgerichte opleidingen, het inrichten van een mobiliteitsportaal en het opzetten van een efficiënt HRM-netwerk.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!