Week van de Circulaire Economie

Van 15 tot en met 19 januari organiseert Nederland circulair! de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Week van de Circulaire Economie

Van kleine, diepgravende keukentafelgesprekken tot grotere evenementen. De Week van de Circulaire Economie biedt voor ieder wat wils.

Evenementen in Zeeland

Tijdens de Week van de Circulaire Economie worden diverse evenementen verspreid over heel Nederland georganiseerd. In Zeeland is het onder andere mogelijk om deel te nemen aan de Masterclass circulair bouwen in de zorg en maken vijf basisscholen kennis met circulair ondernemen bij het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. De leerlingen mogen na een uitleg over circulaire economie in het laboratorium zelf hun schoenen en spijkerbroeken pimpen voor hergebruik.

Evenementen in Gelderland

In Gederland kunt u een bezoekje brengen aan de expositie 'De oogst in een breder perspectief' op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ook kunt u een inspiratiesessie bezoeken. Christian Lorist van VNO NCW zal op donderdag 18 januari als keynote spreker naar voren treden op de locatie HNK (Het Nieuwe Kantoor) in Apeldoorn.

Evenementen in Brabant

Ook in de provincie Noord-Brabant valt er van alles te doen. In Eindhoven kunt u deelnemen aan de workshop 'circulaire eco-city'. Vragen die centraal staan tijdens deze workshop zijn: Hoe werkt circulaire economie? Wat voor waardemodellen horen daarbij? Hoe kunnen we daar als bedrijf of overheid voordeel uit halen? Wat voor werkgelegenheid ontstaat er? En hoe beïnvloedt het onze leefomgeving? De locatie van de workshop is FRE2SH, het 20 pioniers sterke, inspirerende, circulaire samenwerkingsinitiatief van de Stad van Morgen. Ook kunt u een bezoek brengen aan de open dag van Ecodorp Boekel.

Voor meer informatie over de Week van de Circulaire Economie en een overzicht van alle te bezoeken evenementen kunt u terecht op de website van Nederland Circulair.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!