Week van de Duurzaamheid in Best: 20 tot en met 24 april 2015

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Best

Van 20 tot en met 24 april 2015 wordt voor de derde keer de jaarlijkse Week van de Duurzaamheid gehouden. Samen met de energiecoöperatie Best Duurzaam organiseert de gemeente Best een aantal bijeenkomsten voor diverse doelgroepen, zoals inwoners, bedrijven en scholieren.

Week van de Duurzaamheid in Best: 20 tot en met 24 april 2015

Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie gegeven over bestaande en nieuwe initiatieven en projecten om Best te verduurzamen. Het doel dat daarbij voor ogen staat is de ambitieuze doelstelling van de gemeente Best: energieneutraal en afvalloos in 2030.

Platform Duurzaam Best

Om zo veel mogelijk bedrijven en bewoners te betrekken bij deze ambitie hebben Best Duurzaam en de gemeente samen een platform opgericht: Duurzaam Best. Tijdens een startbijeenkomst op 9 december 2014 is in kaart gebracht wat de initiatieven op het gebied van duurzaamheid tot dusverre zijn. Het resultaat is een lijst van ongeveer 20 concrete actiepunten waaraan op dit moment in Best gewerkt wordt. Tijdens de Week van de Duurzaamheid zal een aantal van deze initiatieven gepresenteerd worden en ook  de voortgang van het platform.

Globaal programma

  • Maandagavond 20 april: avond voor Bestse ondernemers met als thema "Hoe kunnen we ons bedrijf verduurzamen?"
  • Woensdagmiddag 22 april: educatief programma voor kinderen met als thema "Hoe kan jij meehelpen om Best duurzamer te maken?"
  • Woensdagavond 22 april: avond voor alle Bestenaren met als thema "Energielabel, energiemarkt, project Slim Wonen+".

Noteer bovenstaande data alvast in uw agenda! De komende weken leest u hier meer over het programma.

Fotowedstrijd

Tijdens de Week van de Duurzaamheid wordt ook de fotowedstrijd van Best Duurzaam afgesloten. De opdracht van deze wedstrijd is om duurzaamheid in Best in beeld vast te leggen. Foto’s voor deze wedstrijd kunt u nog inzenden tot 31 maart 2015. Meer informatie op: www.bestduurzaam.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!