Week van de Oppervlaktetechnologie in oktober

  • Automotive
  • Bron: AutomotiveNL

Het is zo gewoon dat we het ons nauwelijks realiseren, maar vrijwel alles wat we gebruiken en om ons heen zien heeft wel een oppervlaktebehandeling ondergaan.

Week van de Oppervlaktetechnologie in oktober

De carrosserie en het chassis van een auto, een fietsframe, de kraan in de keuken en/of badkamer, onderdelen van een mobiele telefoon. Maar ook metalen gevelbeplating en kozijnen van gebouwen, hekwerken en brugleuningen en delen van machines en procesinstallaties. Oppervlaktebehandelaars en gespecialiseerde toeleveranciers maken producten duurzamer, fraaier en verbeteren de materiaaleigenschappen en/of voegen er specifieke functionaliteiten aan toe.

De methoden om dit te bereiken lopen sterk uiteen. Van ambachtelijk handwerk tot gerobotiseerde industriële processen. Van organische, elektrochemische en metallieke deklagen tot geavanceerde smart en nano-coatings. Dit onderstreept de veelzijdigheid van deze sector.

Innovaties en toegevoegde waarde centraal

De Week van de Oppervlaktetechnologie is hét event op het gebied van oppervlaktetechnologie in de Benelux. Centraal in deze week staan de Vakbeurs Surface en het Oppervlaktetechnologiecongres, die van 4 tot en met 6 oktober 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch plaatsvinden. Op 7 en 8 oktober 2016 zullen er open dagen bij diverse bedrijven in de oppervlaktebehandelende industrie zijn.

Oppervlaktebehandeling is van essentieel belang voor menig product. Het doel van de Week van de Oppervlaktetechnologie is om iedereen die iets met oppervlaktetechnieken heeft te informeren over heden en toekomst van de oppervlaktetechnologie in Nederland. Hierbij is er zowel aandacht voor de technologie, de mens als initiator, innovator en gebruiker, alsook de invloed van wet- en regelgeving op de ontwikkeling van de technologie.

De Week van de Oppervlaktetechnologie richt zich o.a. op constructeurs, industrieel ontwerpers, architecten, technisch managers, inkopers, studenten van relevante opleidingen, vakmensen die regelmatig oppervlaktetechnieken toepassen zoals in de automotive, bouw, infra, machinebouw en vliegtuigindustrie en uiteraard de oppervlaktebehandelende sector zelf.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de Week van de Oppervlaktetechnologie is te vinden op de website van AutomotiveNL.

Meer informatie over AutomotiveNL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!