Week van de Veiligheid: preventie en samenwerking belangrijk

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: VNO-NCW

Het Keurmerk Veilig Ondernemen laat zien dat preventie en samenwerking een belangrijk middel blijft in de strijd tegen criminaliteit.

Week van de Veiligheid: preventie en samenwerking belangrijk

Dit wordt gesteld door VNO-NCW en MKB-Nederland bij de start van de Week van de Veiligheid. Zij pleiten ook voor versterking en borging van publiek-private samenwerking in het nieuwe regeerakkoord.

Met voorrang behandeld


Transportondernemers die slachtoffer worden van criminaliteit, maar wel aantoonbare preventiemaatregelen hebben genomen, worden bij gelijk wegende zaken met voorrang door politie en Openbaar Ministerie geholpen.
Die afspraak hebben het Openbaar Ministerie in samenwerking met TLN, TAPA, EVO en het Verbond van Verzekeraars gemaakt. Samen stelden zij een 'Preventie Tipkaart' op met vijf preventietips. Vanmiddag kreeg ondernemer Wesseling, van Wessling Logistics, bij de start van de Week van de Veiligheid (8 tot en met 14 oktober) het eerste exemplaar.

Transportsector


Europees gezien leidt de transportsector jaarlijks naar schatting 8,2 miljard euro, waarvan ongeveer 350 miljoen euro in Nederland. Met de speciale training voor chauffeurs wil TLN het gevoel van veiligheid verhogen en de kans verkleinen dat transporteurs doelwit worden.
Alexander Sakkers, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN), overhandigde het eerste exemplaar van de training 'Beveiliging en Bewustwording' uit aan Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.

Publiek-private samenwerking


Elke euro die geïnvesteerd wordt in preventie, bespaart een veelvoud van dat bedrag aan de kant van de opsporing- en strafrechtketen. Want die duur en overbezet, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. Zo is op bedrijventerreinen, die zijn voorzien van het Keurmerk Veilig Ondernemen, de criminaliteit fors teruggedrongen.
Ook bundelen overheid en bedrijfsleven de krachten in de strijd tegen criminaliteit via het vorig jaar verschenen Actieplan Criminaliteit tegen Bedrijven. Van de overkoepelende Taskforce Criminaliteit tegen Bedrijven is Alexander Sakkers tevens voorzitter.

Week van de Veiligheid


Tijdens de Week van de Veiligheid worden verschillende acties ondernomen door overheid en bedrijfsleven. Op de speciale website Week van de Veiligheid staat een dagelijks overzicht van de activiteiten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!