Wegens succes opnieuw verlengd: 40 Startersbeurzen in 2015

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: AgriFood Capital

Na het succes in 2014 jaar stelt Noordoost Brabant Werkt! dit jaar 40 nieuwe Startersbeurzen ter beschikking. De Startersbeurs geeft jongeren die na hun opleiding geen baan kunnen vinden, de kans om werkervaring op te doen.

Wegens succes opnieuw verlengd: 40 Startersbeurzen in 2015

Bijna de helft van deze starters krijgt na zes maanden een contract aangeboden. De beurs is dus een succesvol instrument in de aanpak van de jeugdwerkloosheid.

In Noordoost-Brabant zijn ruim 2300 jongeren op zoek naar werk. Eén van de middelen om deze jongeren aan werk te helpen, is de Startersbeurs. Sinds de introductie hebben al 200 jongeren in deze arbeidsmarktregio een beurs ontvangen. Vanwege het succes van vorig jaar stelt Noordoost Brabant Werkt! nu opnieuw 40 Startersbeurzen ter beschikking. Deze worden betaald uit provinciale subsidie van het Brabants Arbeidsmarktakkoord en uit Europese middelen (ESF).

Meer kans op de arbeidsmarkt

Met een Startersbeurs doen jonge starters gedurende zes maanden werkervaring op in het bedrijfsleven. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. Zo vergroten zij hun kansen op een baan en een goede toekomst. Uit een landelijke analyse blijkt dat bijna de helft van de starters met een Startersbeurs vervolgens een contract krijgt aangeboden bij het leerbedrijf of elders.

Werkgevers krijgen via de Startersbeurs de kans om op een laagdrempelige manier jong, gediplomeerd en gemotiveerd personeel binnen te halen en kennis te laten maken met hun bedrijf. Zij krijgen hiervoor een speciale subsidie.

Startersbeurs aanvragen

De 40 nieuwe Starterbeurzen kunnen worden aangevraagd via de website van de Startersbeurs. De beurs is bedoeld voor jongeren woonachtig in de regio Noordoost-Brabant.

Noordoost Brabant Werkt!

De Startersbeurs is één van de instrumenten uit het arbeidsmarktprogramma Noordoost Brabant Werkt!.  Met dit programma maken ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden zich binnen AgriFood Capital samen sterk voor een evenwichtige arbeidsmarkt met goede toekomstperspectieven. Tot het programma horen o.a. de aanpak van de jeugdwerkloosheid, het gezamenlijk opzetten van beroepsgerichte opleidingen, het inrichten van een mobiliteitsportaal en het opzetten van een efficiënt HRM-netwerk.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!