Wepke Kingma brengt werkbezoek aan Euregio Rijn-Waal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Euregio Rijn-Waal

Wepke Kingma, werkzaam als Nederlandse ambassadeur in Berlijn, bracht onlangs een tweedaags werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal in het kader van zijn oriëntatiereis langs de Nederlands-Duitse grensregio.

Wepke Kingma brengt werkbezoek aan Euregio Rijn-Waal

De Nederlandse regering en daarmee ook de ambassade in Berlijn zetten de komende vier jaar sterk in op het versterking van de samenwerking met buurlanden waarbij de Euregio's uiteraard een belangrijke samenwerkingspartner vormen. “Wij waarderen het werk van de Euregio's zeer en graag ondersteunen wij de Euregio's bij die thema's, waar het Rijk een rol kan spelen”, aldus ambassadeur Kingma.

Grensoverschrijdende aandachtspunten

“Voor de Euregio Rijn-Waal zijn met name de onderwerpen grensoverschrijdend ambulancevervoer, buurtaal, arbeidsmarkt, diploma-erkenning en informatie voor grenspendelaars actuele onderwerpen, waarbij ook Den Haag, Düsseldorf en Berlijn een belangrijke aanjagende rol kunnen vervullen, we zijn dan ook blij dat wij deze thema´s met de ambassadeur hebben kunnen bespreken”, aldus Sjaak Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal. Aan het gesprek namen verder Euregio-voorzitter Ulrich Francken, plv. secretaris Andreas Kochs, GrensInfoPunt-coördinator Alfred Derks, GrensInfoPunt-adviseur Carola Schroer en beleidsmedewerker Heidi de Ruiter deel.

Meer informatie over Euregio Rijn-Waal:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!