Wereld: stand van het exportklimaat

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: NL EVD International

Nederland is een land met veel buitenland. Het is dan ook heel begrijpelijk dat u uw producten over de grenzen wilt verkopen.

Wereld: stand van het exportklimaat

U vergroot daarmee uw afzetpotentieel veelal sterk. De Exportradar van het CBS kan u hierbij helpen.

De kans op succes op een buitenlandse markt die u wilt betreden, is van diverse factoren afhankelijk. Zoals de huidige economische ontwikkeling - de stand van de conjunctuur - en tevens van meer fundamentele factoren. Die laatste zaken betreffen bijvoorbeeld de buitenlandse markten waar u zich op richt (is er voldoende (potentiële) vraag naar uw product?), uw individuele concurrentiepositie met de prijs-kwaliteitverhouding van uw product en uw kennis van de do's en don'ts van het lokale zakendoen. Deze fundamentele factoren zijn bijzonder belangrijk voor uw slagen op een buitenlandse markt.

De eerste factor - de conjuncturele ontwikkeling - is weliswaar een meer tijdelijke factor, maar kan uw entree op een buitenlandse markt wel vergemakkelijken of juist moeilijker maken. De Exportradar van het CBS geeft een goed beeld van het mondiale exportklimaat voor Nederlandse ondernemers. Dit doet de Exportradar door te kijken naar factoren die hierop van invloed zijn.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!