Wereld Toerisme Dag 27 september: Creating Better Places Together

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: RBT Kan

Met als thema ‘Creating better places together’ wordt op donderdag 27 september a.s. in Nijmegen een grote internationale conferentie gehouden over duurzaam toerisme.

Wereld Toerisme Dag 27 september: Creating Better Places Together

Het evenement vindt plaats op World Tourism Day en wordt gehouden in de Lindenberg in Nijmegen, de Groene Hoofdstad van Europa in 2018. Het evenement wordt georganiseerd door de Recron, MVO Netwerk Toerisme, ANVR, en Green Destinations. U kunt gebruik maken van een ‘early bird discount’ tot 30 juli.

Samen betere bestemmingen creëren

Het thema van dit jaar is ‘Samen betere bestemmingen creëren’. Voor iedereen in de sector is het belangrijk dat er oog is voor duurzame ontwikkeling, zodat bestemmingen ook in de toekomst aantrekkelijk blijven om te bezoeken en te leven. Zonder behoud van natuur, cultuur en gastvrije inwoners, is er geen toekomst voor toerisme op een bestemming. Zowel ver weg als dichtbij. Dit event krijgt een gevarieerd programma: inspirerende topsprekers, praktische workshops, goede voorbeelden uit de praktijk en volop mogelijkheid om te netwerken.

Keynotespreker Brian T. Mullis is lid van de Travel & Tourism Group van het World Economic Forum, een groep topdenkers op het gebied van innovatie, future global systems en duurzaamheid. Hij legt uit wat de rollen van de verschillende stakeholders zijn in het verduurzamen van bestemmingen. In de andere ca. 20 parallelsessies en workshops komen uiteenlopende onderwerpen en vele best practices aan de orde. Hoe écht te innoveren, het vormgeven van je MVO-beleid, circulair ondernemen, certificeringen, innovatieve duurzaamheidstools en meetinstrumenten, het verleiden van consumenten met groene argumenten, duurzaam destination management op bestemmingen, etc.

Breed programma in festival opzet

U kunt zelf kiezen welke onderwerpen of sessies u het meest aanspreken: van accommodaties tot bestemmingen, van recreatie tot organisatie. Een groot aantal sessies is al bekend, anderen worden komende periode toegevoegd in de update van het programma. Meld u aan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!