Werkcentrum Bergen op Zoom schoolt werkzoekenden om

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Bergen op Zoom

23 personen die bij het Werkcentrum in Bergen op Zoom staan ingeschreven als werkzoekenden zijn opgeleid tot allround industrieel medewerker.

Werkcentrum Bergen op Zoom schoolt werkzoekenden om

Zij hebben ervoor gekozen om hun kennis en ervaring te verbreden zodat ze beter inzetbaar zijn voor de arbeidsmarkt.

Omscholing

Deze 23 enthousiaste personen hebben via het Werkcentrum de mogelijkheid gekregen om de opleiding allround industrieel medewerker te volgen. Ze hebben de opleiding bij SAIO gevolgd, een opleidingsinstituut gericht op operationele medewerkers. In totaal duurde de opleiding zo’n 3 maanden, plus een stage van 4 weken. Vrijdag 6 maart kregen de 23 kandidaten hun certificaten uitgereikt. Binnenkort gaan deze kandidaten in een betaalde baan aan de slag. “Dit project kan dus zeker als succesvol worden beschouwd. Doordat door alle partijen de krachten werden gebundeld, werd er snel gehandeld en een aansprekend succes geboekt in de bestrijding van de werkloosheid.”, aldus wethouder Arjan van der Weegen.

Samenwerkingspartners

Dit heropleidingstraject is een samenwerking tussen het Werkcentrum, gemeente Bergen op Zoom, opleidingscentrum SAIO en uitzendorganisatie Delta Team uit Den Haag. Mede dankzij de nauwe samenwerking met Mourik heeft Delta Team voor de werkzoekenden een nieuwe baan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!