Werkend Zwolle' nieuwe naam voor Poortwachtercentrum Zwolle

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: VNO NCW

Het Poortwachtercentrum Zwolle e.o. krijgt een nieuwe naam: Werkend Zwolle.

Werkend Zwolle' nieuwe naam voor Poortwachtercentrum Zwolle

De organisatie is een initiatief van, voor en door werkgevers en steunt organisatorisch op VNO-NCW IJsseldelta. Doel is het ondersteunen van werkgevers bij het matchen van vraag en aanbod van personeel. Werkgevers krijgen vroeg of laat te maken met werknemers die uitvallen of boventallig zijn. Vaak leidt dit tot lange en kostbare trajecten. In het Poortwachtercentrum trekken werkgevers in de regio samen op om deze werknemers op een soepele manier een nieuwe werkplek te bieden. Hiervoor gelden kostendekkende, niet-commerciële tarieven.

Op dinsdag14 december a.s. vindt de algemene ledenvergadering en een werkbijeenkomst plaats bij Scania Production Zwolle BV. Tijdens de vergadering zal de nieuwe naam gepresenteerd worden. “De huidige naam dekt de lading van onze activiteiten niet meer. We zijn namelijk een samenwerking van bedrijven uit Zwolle en omgeving die mobiliteit van medewerkers mogelijk wil maken en bevorderen, vandaar de nieuwe naam ‘Werkend Zwolle’ met als subtitel: ‘mobiliteit van werknemers voor en door werkgevers’”, aldus Greetje Maatkamp, consulente van het Poortwachtercentrum. Ook de website gaat de lucht in. Hierop is het actuele aanbod van kandidaten, klussen, projecten en vacatures te zien en door leden zelf te wijzigen.

Werkbijeenkomst 14 december bij Scania
Werkend Zwolle organiseert werkbijeenkomsten, waar directe matching tussen vraag en aanbod op het programma staat. De bijeenkomst op dinsdag 14 december a.s. vindt plaats bij Scania Production Zwolle, waar mevrouw Leonie Flanderijn, Manager Algemene Zaken, onze gastvrouw is. Het bedrijf heeft in 2009 en begin 2010 ook te maken gehad met ernstige gevolgen van de economische crisis. Mevrouw Betsie Grube, Manager HRM, zal vertellen hoe Scania de crisis het hoofd heeft geboden. Vervolgens rijdt de bezoekerstrein met het gezelschap door de fabriek, zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe de vrachtwagens gemaakt worden.De productie draait inmiddels weer op volle toeren.  

Inmiddels hebben vele bedrijven zich aangesloten bij het Poortwachtercentrum, waardoor een netwerk is ontstaan waarin meer dan 40.000 arbeidsplaatsen zijn ondergebracht. Het afgelopen jaar zijn er zo’n vijftig intake-gesprekken geweest met diverse resultaten als oriëntatiedagen, stages, detacheringen en banen. Door de nieuwe opzet met de website is de verwachting dat er op nog efficiëntere wijze matches kunnen plaatsvinden, maar ook de werkbijeenkomsten blijven van belang om met elkaar van gedachten te wisselen en direct te kunnen matchen.

Meedoen?
Nieuwe bedrijven zijn nog steeds welkom en kunnen zich aanmelden voor deze werkbijeenkomst om de sfeer te proeven bij het Poortwachtercentrum Werkend Zwolle. Aanvang werkbijeenkomst: 15.00 uur bij Scania Production Zwolle BV.

Meer informatie
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met: VNO-NCW IJsseldelta, regiomanager Nel Ezendam, tel. 055-5222 606. 

Vanaf 15 december: www.werkendzwolle.nl.

 

 

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!