'Werkgever ziet wél belang van ondernemingsraad'

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB-Nederland

Het belang van een ondernemingsraad wordt door werkgevers nog steeds ingezien. Het scholingsbudget van or-leden staat echter toch onder druk.

'Werkgever ziet wél belang van ondernemingsraad'

Werkgevers zien nog steeds het belang in van een ondernemingsraad, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de kritiek dat de scholing van or-leden onder druk staat. 'Het punt is dat het totale scholingsbudget voor werknemers onder druk staat als gevolg van de crisis. Er wordt nadrukkelijker gekeken naar effectiviteit en efficiëntie van scholing', aldus de ondernemersorganisaties.

Scholing ondernemingsraad

Dit jaar is het Gemeenschappelijk Begeleidingsinstituut Ondernemingsraden afgeschaft, een fonds voor bijdragen aan de scholingskosten van or-leden dat door het bedrijfsleven werd gevoed. MKB-Nederland en VNO-NCW wijzen erop dat het recht op een bepaalde hoeveelheid scholing voor or-leden nog steeds wettelijk is vastgelegd. Daarnaast heeft de Sociaal-Economische Raad een regeling met richtbedragen voor scholing van or-leden opgesteld.

Effectievere besteding van het budget

Werkgevers moeten de tering naar de nering zetten en kijken kritisch naar hun scholingsuitgaven, stellen de ondernemersorganisaties. Het budget wordt effectiever besteed. In plaats heisessies van enkele dagen wordt bijvoorbeeld gekozen voor een in house-training van een halve dag.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!