Werkgevers achter aanpak arbeidsmigranten

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland en VNO-NCW steunen de Europese aanpak van oneerlijke concurrentie door schijnconstructies met arbeidsmigranten.

Werkgevers achter aanpak arbeidsmigranten

Dat zeggen zij in reactie op de afspraken die in Brussel zijn gemaakt over de aanscherping van de detacheringsregels. De ondernemersorganisaties waarschuwen wel voor extra administratieve rompslomp voor de '99 procent bedrijven en zzp'ers die zich netjes aan de regels houdt'.

Arbeidsmigratie in goede banen leidien

Volgens MKB-Nederland en VNO-NCW is arbeidsmigratie goed voor de groei en werkgelegenheid, maar moet die wel in goede banen worden geleid. 'De afspraken die nu zijn gemaakt, lijken aan te sluiten bij wat we zelf in het Sociaal Akkoord hebben afgesproken. Problemen aanpakken is goed, maar het moet wel echt gaan om boeven vangen.'

Meer ketenverantwoordelijk voor werkgevers

De Europese Raad van Ministers wil de ketenverantwoordelijk van werkgevers in de bouw uitbreiden. Zij moeten erop toezien dat arbeidsmigranten die voor hen werken niet worden onderbetaald. Het wordt mogelijk voor overheden om boetes voor onderbetalende werkgevers in het buitenland te innen. Ook kunnen landen elkaar vragen om bepaalde bedrijven te inspecteren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!