Werkgevers blij met ict-doorbraakprojecten van kabinet

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn zeer te spreken over de 'ambitieuze stap' van het kabinet om de toepassing van ict te stimuleren met tien doorbraakprojecten in onder meer de zorg, de logistiek en het mkb.

Werkgevers blij met ict-doorbraakprojecten van kabinet

'Nederland benut zo optimaal de uitstekende uitgangspositie voor economische groei met ict', aldus de ondernemersorganisaties.

Extra impuls

Tot dusver bestond het Nederlandse ict-beleid voornamelijk uit het verzorgen van randvoorwaarden op het gebied van onderzoek, standaarden, privacy, veiligheid en infrastructuur. Met de doorbraakprojecten geeft het kabinet een extra impuls en komt de ambitie van Nederland als Digital gateway to Europe een stap dichterbij, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW.

Barrières aanpakken

Voor de tien doorbraakprojecten worden publiek-private teams gevormd die onder leiding van 'aanjagers' kansrijke ict-toepassingen gaan inventariseren. Barrières op het gebied van draagvlak, complexiteit, kennis, vertrouwen en wetgeving worden aangepakt door deze teams.

Buitenlandse bedrijven aantrekken

Het kabinet zet daarnaast in op het aantrekken van buitenlandse ict-bedrijven die blind spots in het Nederlandse ict-systeem kunnen vullen. Hierbij kan worden gedacht aan cloud-leveranciers en gamebedrijven.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!