Werkgevers: ‘Kabinet, koppel regelingen aan Ondernemerskredietsdesk’

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

Het kabinet moet zijn kredietregelingen voor het bedrijfsleven zo snel mogelijk koppelen aan de Ondernemerskredietdesk, het platform van VNO-NCW, MKB-Nederland en de Nederlandse Vereniging van Banken dat de private markt al volledig ontsluit.

Werkgevers: ‘Kabinet, koppel regelingen aan Ondernemerskredietsdesk’

Daarmee ontstaat één loket waarbij ondernemers met al hun kredietvragen terecht kunnen, aldus de organisaties in een brief aan de vaste Kamercommissie voor economische zaken. Die overlegt vandaag over ondernemen en bedrijfsfinanciering.

Veel ondernemers hebben nog altijd moeite om financiering te vinden. De oplossing ligt steeds vaker in een combinatie van verschillende financieringsvormen. Om al die vormen voor ondernemers inzichtelijk en toegankelijk te maken, hebben MKB-Nederland, VNO-NCW en de NVB in juni de vernieuwde Ondernemerskredietdesk gelanceerd.

'Financiële ANWB'

Het online platform moet uitgroeien tot een ‘financiële ANWB’ voor ondernemers met onder andere ook een financieringswijzer die de ondernemer op weg helpt naar de juiste financieringsvorm(en). Ook de alternatieve financiers zoals crowdfunding, kredietunies, Qredits, participatiemaatschappijen, leasemaatschappijen, mkb-fondsen en regionale ontwikkelingsmaatschappijen zijn daarop aangesloten. Door de integratie van de kabinetsmaatregelen ontstaat één loket waarbij ondernemers met al hun kredietvragen terecht kunnen.

Motie Verhoeven/Vos

De Tweede Kamer nam vorige week de motie Verhoeven/Vos aan, die het kabinet verzoekt de British Business Bank – een overheidsorgaan - als inspiratiebron te nemen voor de manier waarop ondernemers bekend worden gemaakt met overheidsregelingen, om het gebruik ervan te bevorderen. VNO-NCW, MKB-Nederland en de NVB stellen voor dat de overheidsvoorlichting (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en de overheidshulp aan ondernemers (Ondernemerspleinen) op kredietgebied worden gekoppeld aan de OKD. Het initiatief van MKB-Nederland, VNO-NCW en de NVB kan zo uitgroeien tot een instelling zoals de British Business Bank, maar dan publiek-privaat.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!