Werkgevers uit Gelderland starten netwerk duurzame inzetbaarheid

  • Innovatie & MVO
  • Bron: VNO-NCW Midden

In het provinciehuis in Arnhem is medio februari het startsein gegeven voor het regionale netwerk duurzame inzetbaarheid in de provincie Gelderland.

Werkgevers uit Gelderland starten netwerk duurzame inzetbaarheid

Dat is bijzonder, want Gelderland is de eerste provincie die – naast het Rijk – het onderwerp duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda zet. Ruim 150 Gelderse werkgevers waren aanwezig bij de startbijeenkomst van ‘De duurzame 101 Gelderland’. Het netwerk is bedoeld om kennis en ervaringen te delen tussen werkgevers en om het thema verder te verspreiden in de provincie. De duurzame 101 Gelderland is een initiatief van de Provincie Gelderland, in samenwerking met VNO-NCW Midden en SBB Kenniscentra Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven.

Gelderland als koploper duurzame inzetbaarheid

Het Gelderse initiatief vloeit voort uit het landelijke programma duurzame inzetbaarheid, dat in 2011 is gestart door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij de aftrap van de bijeenkomst droeg het ministerie van SZW het stokje over aan gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Van Dijk riep vervolgens de Gelderse werkgevers op om samen met de provincie aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid: ‘Wij zijn niet alleen de mooiste provincie, maar ook de eerste die op deze manier met duurzame inzetbaarheid aan de slag gaan. Maar, we kunnen het niet alleen, bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten samen moeten de handen ineen slaan om duurzame inzetbaarheid in Gelderland een succes te maken.’ Ook sprak Van Dijk de intentie uit om het stokje door te geven aan een andere provincie die regionaal het onderwerp duurzame inzetbaarheid op de agenda wil zetten.

Drie Gelderse ambassadeurs

Ontwikkelaar van eiersorteer- en verpakkingsmachines Moba, Drukkerij Wedding en zorginstelling Pluryn zijn op de bijeenkomst benoemd tot ambassadeurs van het nieuwe netwerk. Zij zullen zich het komende half jaar inzetten voor verdere verspreiding van het thema duurzame inzetbaarheid binnen de provincie Gelderland. Zo zullen zij naast hun succesverhalen ook valkuilen delen met andere werkgevers uit de regio.

De verschillende mobiliteitscentra en de Platformen Onderwijs Arbeidsmarkt (POA’s) uit de regio Gelderland, betrokken bij de organisatie van de bijeenkomst, vervullen hier ook een rol in. Voorafgaand aan de bijeenkomst bezochten de ambassadeurs samen met gedeputeerde Van Dijk het hoofdkantoor van Moba in Barneveld.

Duurzame inzetbaarheid

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Werkgevers én werknemers zullen moeten meebewegen met de markt. Door meer aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, kunnen zij goed, gezond en gemotiveerd aan het werk blijven. Dit is niet alleen goed voor de werknemer, ook voor de werkgever. Als alle Nederlandse werkgevers er in slagen om het verzuim met 1% terug te dringen, dan levert dat jaarlijks 2,6 miljard op. Een duidelijke win-win dus!

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!