Werkgevers, voorkom boemerangeffect stagetekort

VNO-NCW Brabant Zeeland en het Summa College roepen gezamenlijk werkgevers op om studenten een stageplaats aan te bieden. De urgentie is groot, vooral in de Brainport regio. Bij het Summa College zijn nog altijd 800 studenten op zoek naar een stage of leerwerkplek.

Werkgevers, voorkom boemerangeffect stagetekort

De tekorten zitten contactberoepen, kantoorfuncties en horeca. De werkgeversvereniging wil bijdragen aan een oplossing voor dit probleem, en werkt aan een informatie-tool voor werkgevers.

Vooruit blijven kijken

‘’We begrijpen dat het organiseren van een stageplaats voor veel bedrijven lastig is in deze corona-tijd. Maar als we nu niet ingrijpen, komt dit stagetekort als een boemerang terug’’ stelt werkgeversvoorman Ronald Slaats. ‘’We leiden jongeren op als onze toekomstige medewerkers. Wanneer zij geen praktijkervaring kunnen opdoen gaan we dat terugzien op de arbeidsmarkt. Het is nu crisis, maar als bedrijfsleven moeten we vooruit blijven kijken,’’ De werkgeversvereniging werkt – in samenwerking met SBB – aan een tool om ondernemers te voorzien van informatie en mogelijkheden op het gebied van stages.

Hands-on oplossingen

In de tussentijd zit het Summa College zeker niet te af te wachten. Inmiddels worden bedrijven actief door de school benaderd, en hebben zij een stage-infopunt voor werkgevers opgericht. Daarnaast wordt er gezocht naar hands-on oplossingen, zoals het aanbieden van een dubbele stageplaats of het koppelen van studenten aan andere taken binnen een leerbedrijf. Maar er moet nog een tandje bij. ‘’Linksom of rechtsom, we hebben welwillende bedrijven nodig’’, aldus Laurent de Vries, Voorzitter van het College van Bestuur, Summa College.

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!