Werkkostenregeling niet populair

Er wordt weinig gebruik gemaakt van de werkkostenregeling. De regeling moet het administratief eenvoudiger maken voor werkgevers die bepaalde vergoedingen verstrekken. Per 1 januari 2014 is de werkkostenregeling verplicht

Werkkostenregeling niet populair

De beoogde administratieve lastenverlichting wordt nauwelijks ervaren. Dit blijkt uit onderzoek van Panteia.

De werkkostenregeling moet het administratief eenvoudiger maken voor werkgevers die bepaalde vergoedingen verstrekken, zoals kerstpakketten en nieuwe fietsen. Nu nog kunnen werkgevers kiezen tussen de oude regeling voor vergoedingen en de werkkostenregeling. Per 1 januari 2014 is de werkkostenregeling verplicht.


Verschil tussen grote en kleine bedrijven

Opvallend in het onderzoek is dat vooral kleine bedrijven nog geen gebruik maken van de nieuwe regeling. Terwijl al 30% van de grootste bedrijven is overgestapt, geldt dit slechts voor 7% van bedrijven met minder dan minder dan 5 werknemers. Ook blijkt dat veel kleine bedrijven nog niet op de hoogte zijn van de werkkostenregeling.


Meer weten?

Weet u niet zeker of het voordeliger is om tot 2014 te wachten of om alvast over te stappen? Bereken of de werkkostenregeling voor uw bedrijf voordeliger is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!