Werknemers op de e-bike groot succes

Via de Stimuleringsregeling elektrische fiets heeft de Stadsregio Arnhem Nijmegen de aanschaf van 650 e-bikes gesubsidieerd. Daarmee is de regeling een groot succes gebleken.

Werknemers op de e-bike groot succes

Middels de ‘Stimuleringsregeling elektrische fiets’, konden werknemers met 30% korting een elektrische fiets aanschaffen.


Stimuleringsregeling

De stimuleringsregeling elektrische fiets is onderdeel van De Groene Kracht, de samenwerkingsagenda voor energie en klimaat in de regio Arnhem-Nijmegen en het Offensief Bereikbaarheid, voor een betere bereikbaarheid van de regio. Werknemers ontvingen 30% korting op de aanschaf van een zogeheten e-bike, tot een maximum van 600 euro. Door de aanschaf van een elektrische fiets te stimuleren dragen de samenwerkende gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen bij aan een betere luchtkwaliteit en doorstroming van het verkeer in de regio.


Evaluatieonderzoek

Uit een onlangs gehouden evaluatieonderzoek blijkt dat meer dan de helft van de deelnemende werknemers geen e-bike zou hebben gekocht zonder de stimuleringsregeling. Vóór de aanschaf van de e-bike ging 62% van de werknemers met de auto naar het werk (eventueel in combinatie met de fiets en het openbaar vervoer). Ná de aanschaf van de e-bike is dat nog maar 6%. 84% van de deelnemende werknemers gaat nu meestal met de e-bike naar het werk. Verder komt uit het evaluatieonderzoek dat de deelnemers na aanschaf van de e-bike 62% minder autokilometers rijden. In totaal scheelt dat ruim 1,8 miljoen autokilometers per jaar. De stadsregio die de actie organiseerde, is verheugd over het resultaat.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!