West-Brabant gaat collectief aan de zonnepanelen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Regio West-Brabant (RWB) is de zoektocht gestart naar de beste aanbieder van zonnepanelen.

West-Brabant gaat collectief aan de zonnepanelen

Deze aanbieder moet in staat zijn op grote schaal gebouwen van geïnteresseerde gemeenten, bewoners, bedrijven en andere instanties van zonnepanelen te voorzien en hen daarin te ontzorgen.

Aan dit project voor een gebundeld aanbestedingtraject van zonnepanelen doen twintig gemeenten in West-Brabant, Zeeland en de Zuid-Hollandse Hoeksche Waard mee. In totaal goed voor ruim 700.000 inwoners. Het doel van dit project is om middels een hoogwaardige kwalitatieve aanbesteding schaalvoordeel te behalen en daarmee de deelnemende gemeenten verder te verduurzamen. De deelnemende gemeenten zien graag dat tijdens de uitvoering van de opdracht door de uiteindelijke opdrachtnemer lokale en/of regionale partijen als onderaannemer worden gecontracteerd, zodat de lokale economie hierdoor gestimuleerd wordt.

Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs

Middels een Europese aanbesteding wordt nu gezocht naar een bedrijf of een (tijdelijke) samenwerking van bedrijven dat deze grootschalige opdracht aankan en kwalitatief hoogwaardige zonnepaneelsystemen, goede service, betrouwbaarheid en optimale voorlichting levert tegen een scherpe prijs. De consument krijgt straks de keuze uit verschillende pakketten, van drie panelen tot een paar honderd en van doe-het-zelf tot volledige ontzorging.

Start deze zomer

Deze zomer start de campagne. Tijdens de wervingsperiode zijn er informatiebijeenkomsten in elke gemeente, een burenactie om nog voordeliger zonnepanelen aan te kunnen schaffen, een proefopstelling in iedere gemeente en goede voorlichting via een speciale website en een informatiefolder. Het project loopt tot begin 2014.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!