'West-Brabant werkt en pakt door!' wint landelijke Innovatieprijs

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: ROC West-Brabant

Het regionaal platform Arbeidsmarkt (rpA) West-Brabant heeft op 21 maart in Utrecht de Innovatieprijs Stimulansz 2013 gewonnen met het Uitvoeringsprogramma 'West-Brabant Werkt en Pakt door!'

'West-Brabant werkt en pakt door!' wint landelijke Innovatieprijs

Op de foto:
Lian de Bruijn (kenniscentrum ECABO) bestuurder sectorgroep zakelijke dienstverlening
Gertjan Philippart (kenniscentrum Calibris) bestuurder sectorgroep zorg
Astrid Persons (Regio West-Brabant) projectleider 'West-Brabant werkt en pakt door!

ROC West Brabant heeft, als onderdeel van de drie O's (Onderwijs, Overheid en Ondernemers) voor dit uitvoeringsprogramma het initiatief genomen om de onderwijsparagraaf te schrijven en om input te leveren aan de gouden lijst van kansrijke beroepen. In samenwerking met Avans is de tekst van deze paragraaf uiteindelijk tot stand gekomen.

Projectenparade

Stimulansz organiseerde op 21 maart voor de vijfde keer de projectenparade. Deze Projectenparade is bedoeld voor bestuurders, managers en beleidsmakers die betrokken zijn bij de ontwikkelingen in het Sociaal Domein. De Innovatieprijs gaat naar de gemeente of (welzijns)organisatie die in 2012 de beste beleidsnotitie heeft geschreven op het terrein van werk, inkomen, zorg of welzijn. Het Uitvoeringsprogramma beschrijft de regionale samenwerking op het gebied van arbeidsmarktbeleid voor de jaren 2012-2015. Hoofdthema is de aanpak op de te verwachten arbeidstekorten in West-Brabant.

West-Brabant met recht winnaar

Uit de 25 inzendingen heeft de jury onder voorzitterschap van René Paas (directeur Divosa) gekozen voor West-Brabant. De jury was bijzonder onder de indruk van de sterke arbeidsmarktanalyse waarin ook de economische kant is meegenomen. Ook de relatie met andere partners en in het bijzonder het onderwijs scoorde punten. Daarnaast is de tekst helder geformuleerd en innovatief, een goed voorbeeld voor andere regio's. Dit alles maakte West-Brabant met recht de winnaar.

Regionaal platform Arbeidsmarktbeleid

Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen van de Gemeente Breda en voorzitter van het regionaal platform Arbeidsmarktbeleid (rpA) "Ik ben er heel trots op dat het rpA in Utrecht de Innovatieprijs Stimulansz 2013 heeft gewonnen. Hieruit blijkt dat we met het Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt en pakt door! op de goede weg zitten. Dat is goed voor de regio en het is een stimulans om samen met onderwijs en het bedrijfsleven het arbeidsmarktbeleid verder uit te werken." Bert Bos, bestuursmanager van ROC West Brabant, maakt ook deel uit van dit platform.

Download hier het Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt en pakt door!

Begin april lanceert het rpA een nieuwe website.

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!