West-Brabants zonnepanelenproject van start

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Regio West-Brabant

Het Schaijkse bedrijf Sun & Wind energy solutions BV gaat de zonnepanelen leveren en installeren in het grootschalige project in West-Brabant e.o.

West-Brabants zonnepanelenproject van start

Begin september start de wervingscampagne met de naam “Benut je ZON” die minstens 1000 huishoudens en bedrijven over de streep moet trekken om een zonnepanelensysteem aan te schaffen.

Sun & Wind Energy Solutions

Met Sun & Wind energy solutions BV, dochter van Installatiebedrijf Megens Elektro, denkt de regio de juiste partner te hebben gevonden om van het regionaal  zonnepanelenproject een succes te maken. Eerder realiseerde Sun & Wind energy solutions BV een vergelijkbaar project in Noordoost-Brabant. Daar plaatste zij voor ruim anderhalve Megawatt (anderhalf miljoen kWh, vergelijkbaar met het verbruik van ruim 400 huishoudens) aan zonnepanelen bij inwoners en bedrijven.

Ontzorgen

Gedurende ruim een half jaar zal het winnende bedrijf onder de vlag van de deelnemende gemeenten haar panelen onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Opdrachtgever RWB, die namens de 20 gemeenten het project begeleidt, heeft bij de aanbesteding vooral gelet op een zo hoog mogelijke kwaliteit van de zonnepaneelsystemen en een hoge mate van het ontzorgen van de klant, tegen een zo scherp mogelijke prijs.

Ook zonder subsidie goedkoop

Nu de bodem van landelijke subsidiepot op zonnepanelen bijna is bereikt, is het zonnepanelenproject volgens de regio hét alternatief voor de weggevallen subsidie. Ook zonder subsidie blijven de panelen zich in minder dan 10 jaar terugverdienen. Daarmee is het voor particulieren interessanter om zonnepanelen aan te schaffen dan het geld op een spaarrekening te zetten.

Met ondermeer informatieavonden op gemeentehuizen, scholenacties, eindejaarsacties en reclamespotjes op TV wordt “Benut je ZON” gepromoot. Maandagmiddag 19 augustus wordt de samenwerking officieel bekrachtigd bij de RWB in Etten-Leur.

Meer informatie over Regio West-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!