West Brabantse Waterlinie officieel van start

  • Regionale ontwikkeling

Op vrijdag 19 september 2014 is op het sluiseiland van Benedensas in aanwezigheid van gedeputeerde Johan van den Hout de officiële aftrap gegeven voor het project West Brabantse Waterlinie, één van de provinciale Landschappen van Allure.

West Brabantse Waterlinie officieel van start

Dankzij cultuurhistorische groep Merck Toch Hoe Sterck waanden de genodigden zich in de tijd van de 80-jarige oorlog. De wethouders Petra Lepolder (Steenbergen) en Ton Linssen (Bergen op Zoom) lieten samen met gedeputeerde Johan van den Hout een duif los, waarna een film werd vertoond van de West Brabantse Waterlinie in vogelvlucht. Vervolgens werd het nieuwe projectlogo onthuld, waardoor het project nu officieel van start kan gaan. 

Landschappen van Allure

Met de subsidieregeling Landschappen van Allure wil de provincie een bijdrage leveren aan de realisatie van drie hoogwaardige ‘allurevolle’ landschappen, die van groot belang zijn voor een aantrekkelijk vestigings- en leefklimaat in Brabant. Mooie landschappen houden Brabant aantrekkelijk om in te wonen, werken en recreëren. Dankzij deze financiering van de Brabantse Wal-projecten West Brabantse Waterlinie en De Zoom kan het landschap Brabantse Wal verder worden ontwikkeld.


Partners

Binnen het project West Brabantse Waterlinie werken de projectpartners gemeente Bergen op Zoom, gemeente Steenbergen, Vereniging Natuurmonumenten, Benedensas V.o.f., dhr De Witte, Waterschap Brabantse Delta, Stichting Vrienden van de West Brabantse Waterlinie, Sportvisserij Zuidwest Nederland en uiteraard de provincie Noord-Brabant als subsidiegever aan het revitaliseren van de oude verdedigingslinie uit de 16e en 17e eeuw.


Doel

Het doel is om daarmee een bijdrage te leveren aan het herstel van oude landschapsstructuren, het behoud van cultuurhistorisch erfgoed en het creëren van kansen in het landschap om te gaan verdienen. Naast het fysieke herstel van bepaalde vestingwerken betekent dat ook het verbeteren van de recreatieve toegang tot het gebied en het versterken aan de band tussen cultuurhistorie, landschap en economie.
2017

Als onderdeel van het project West Brabantse Waterlinie worden onder meer Fort Henricus en Fort de Roovere hersteld en worden toegankelijke recreatieve waterpoorten gerealiseerd. Alle (deel)projecten moeten uiterlijk op 1 oktober 2017 geheel zijn gerealiseerd en financieel zijn verantwoord.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!