West- en Midden-Brabant werken aan slimme en groene economie

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Tilburg

De regio’s West-Brabant en Hart van Brabant gaan samen kijken hoe ze in de toekomst goederen op een slimme(re) manier kunnen vervoeren en hoe MKB-bedrijven duurzamer kunnen produceren.

West- en Midden-Brabant werken aan slimme en groene economie

Dit zijn 2 belangrijke thema's in de 'ruimtelijk-economische agenda'. Goederen op een slimme manier vervoeren heet 'smart logistics'. Het verduurzamen van MKB-bedrijven die producten maken 'circulaire maakindustrie'. Verder ligt in de agenda de nadruk op het belang van een goede samenwerking tussen de regio’s onderling, (kennis)instellingen, het bedrijfsleven en het Rijk. De regio’s overhandigen de agenda op korte termijn aan het Rijk.

Belangrijke rol

West-Brabant en Hart van Brabant vervullen een belangrijke rol in de economie van Nederland. De regio’s vinden het belangrijk om deze positie te behouden en ook in de toekomst aantrekkelijk te blijven voor de vestiging van bedrijven. Daarom is in gesprek met ondernemers en experts bekeken op welke thema’s de regio’s elkaar kunnen versterken. Dat staat beschreven in de 'ruimtelijk-economische agenda'.

Groener en duurzamer maken

Wethouder Mario Jacobs: "De focus in de Ruimtelijk Economische Agenda ligt op het groener en duurzamer maken van de maakindustrie en het beter en slimmer organiseren van het goedererenvervoer. Dat laatste is belangrijk om ook in de toekomst de belangrijkste logistieke hotspot van Nederland te blijven. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking die regionale logistiekbedrijven met elkaar aangaan om het vervoer van goederen naar verre bestemmingen met elkaar te combineren. Dat bespaart kosten en is beter voor het milieu".

The Santa's Club WELCOME TO SANTA'S CLUB

Met je collega’s, vrienden of zakenrelaties je eigen kerstpakket shoppen?