Wie is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland?

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Midden

Ondernemers kunnen de komende maanden zich op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl uitspreken over het mkb-beleid in hun vestigingsplaats.

Wie is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland?

De winnende gemeente wordt in april 2011 bekendgemaakt tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht. De verkiezing is een initiatief van MKB-Nederland dat wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie. Het doel is gemeenten te prikkelen om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.

Gemeenten kunnen het lokale ondernemersklimaat op verschillende terreinen maken of breken. Voor MKB-Nederland is de verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland een instrument om gemeenten nu en in de toekomst een scherpe focus op de ondernemersbelangen te laten houden. Uit de eerste landelijke verkiezing eind 2008 en eerdere provinciale varianten blijkt dat het initiatief dat ook daadwerkelijk in de hand werkt. De strijd werd toen gewonnen door het Noord-Hollandse Koggenland, gevolgd door Helden (Limburg) en Skarsterlân (Friesland).

De komende maanden spreken ruim 22.000 ondernemers, gemiddeld 50 per gemeente, zich zowel telefonisch als via vragenlijsten op internet uit over het lokale ondernemersklimaat. Dit grootschalige onderzoek wordt uitgevoerd door HanzeConnect en stoelt op vier pijlers: de tevredenheid van ondernemers in de gemeente, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het mkb en de hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb. Bij het bepalen van de uiteindelijke rangorde worden aan elk van deze vier indicatoren wegingsfactoren toegekend.

MKB-Nederland heeft vorige week alle gemeenten van Nederland per brief opgeroepen om hun eventuele begrotingsproblemen niet af te wentelen op het bedrijfsleven door de ondernemerslasten te verhogen. De hoogte van de gemeentelijke belastingen zal (dus) zwaar meewegen in deze verkiezing.

 

Meer informatie over MKB Midden - Apeldoorn:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!