Wie wint de Goese MVO-prijs 2014?

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Switch

Tot 24 april 2014 kunnen ondernemers uit de gemeente Goes zich aanmelden voor de MVO-prijs Goes 2014. Door in te schrijven kunnen bedrijven in Goes laten zien wat zij doen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wie wint de Goese MVO-prijs 2014?

Daarmee zijn zij een voorbeeld voor anderen. Op www.mvoprijs.nl is te lezen hoe ondernemers mee kunnen dingen naar de MVO-prijs Goes 2014. De uitreiking van de prijs vindt plaats in november.

Duurzaam ondernemen, of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), staat volop in de belangstelling. Dat is ook niet zo gek, want uit onderzoek blijkt dat bedrijven die strategisch met MVO bezig zijn, zich gemakkelijker aan de omgeving aanpassen en minder afhankelijk zijn van economische veranderingen. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op samenleving en milieu, zijn daardoor veelal koplopers in hun branche. De MVO-prijs is bedoeld voor bedrijven die duurzame winst voor milieu en maatschappij weten te combineren met  goede bedrijfseconomische resultaten. Ze werken met een winnende combinatie van People, Planet, Profit.

De MVO-prijs beloont Goese ondernemers die een voortrekkersrol in MVO nemen. De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 ontvangt niet alleen een MVO Award, maar ook stevige regionale publiciteit èn het bedrijf mag zich de komende twee jaar de beste MVO-ondernemer van Goes noemen.
De MVO-prijs Goes is een initiatief van de gemeente Goes en Stichting Switch. In 2011 won Cleanmaster Biolux, groothandel in totale bedrijfshygiëne, de eerste editie van de MVO-prijs Goes.

Procedure

Van alle aanmeldingen selecteert de jury zes genomineerden. De juryleden zijn: Ira von Harras, Coördinator Duurzaamheid van Scalda, Hans Goovers, voorzitter MKB Zeeland en Eddy de Seranno, docent en onderzoeker bij de University of Applied Sciences, HZ Vlissingen.

Vervolgens kan het publiek zijn voorkeur uitspreken voor één van de genomineerden. De drie hoogst scorende bedrijven gaan door naar de finale. Zij worden bezocht door de jury die uiteindelijke de winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 bepaalt. De winnaar van de MVO-prijs Goes 2014 wordt bekend gemaakt tijdens de Contacta.

Hebt u een bedrijf of werkt u voor een bedrijf dat goed scoort met MVO of kent u een MVO-koploper? Meldt u zich dan uiterlijk 24 april aan via de website www.mvoprijs.nl.

Het programma MVO Loont wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Zeeland.

Meer informatie over Switch:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!