Wie zijn dé voedselveranderaars van de toekomst?

Onlangs is de aanmelding voor Food100 geopend: hét netwerk voor de voedselveranderaars van de toekomst. De komende maanden zal een onafhankelijke jury de lijst van 100 gamechangers samenstellen bestaande uit 50 gevestigde voedselveranderaars en 50 jonge talenten.

Wie zijn dé voedselveranderaars van de toekomst?

Food100 is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Food Hub en Food Inspiration. Door foodgeneraties te verbinden, willen zij het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Door de jonge honden te koppelen aan de ervaren rotten, ontstaat er immers een dynamisch netwerk dat jaarlijks ververst. 

Food100-meetups

Naast de jaarlijkse Food100-breakfastmeeting waarbij het hele Food100-netwerk samenkomt, wordt er ook een aantal keer per jaar een informele Food100-meetup georganiseerd bij een van de ‘leden’. Met het ‘CEO for a day-programma’ bieden betrokken partijen eagere youngsters uit de Food100-lijst de kans om een dagje mee te lopen bij de meer ervaren gamechangers, die zich hier vrijwillig voor kunnen aanmelden.

Changemakers

De Food100-lijst bestaat uit 50 changemakers ‘onder de 30’, en 50 gamechangers ‘van boven de 30’. De 30-plussers zijn gevestigde namen die naast een groot netwerk ook al aanzienlijke invloed hebben binnen de voedingsindustrie. De jonge talenten zijn vol belofte, maar weten nog niet de impact te genereren die de ‘captains of industry’ – groot of klein – wel hebben. Bij een eventuele deelname worden kandidaten op vier criteria beoordeeld, te weten:

 1. Daadkracht

  De mate waarin het de kandidaat lukt om daadwerkelijk doelen te verwezenlijken.
 2. Innovativiteit

  De mate waarin de kandidaat vernieuwend is en een voorbeeldfunctie heeft.
 3. De 3P’s

  People, planet, profit: de mate waarop de kandidaat een brede kijk heeft op duurzaamheid in de agri-food sector.
 4. Capaciteit om te delen

  De mate waarin de kandidaat in staat is om zijn of haar kennis, netwerk, inzichten te delen.

Aanmelden

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar die een plek verdient in de Food100? Meld jezelf of iemand anders dan aan op www.food100.nl/aanmelden en motiveer waarom deze persoon in de Food100 thuishoort. Op 31 mei sluit de aanmelding. Op 16 oktober maakt de jury de Food100 bekend tijdens een speciale Food100-breakfast meeting in Veghel.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!