Wies Saman ontvangt Zeeuwse Commissarispenning

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Zeeland

Op donderdag 10 december 2015 heeft de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten uitgereikt aan Wies Saman, de vertrekkend secretaris van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en Port & Industry Zeeland (PORTIZ).

Wies Saman ontvangt Zeeuwse Commissarispenning

De uitreiking vond plaats in de Nieuwe Kerk in Middelburg tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van het afscheid van Wies Saman, die na ruim 34 jaar de BZW verlaat.

Inzet voor bedrijfsleven

Wies Saman krijgt de Commissarispenning omdat hij als secretaris van de BZW sinds 1981 een onderscheidende rol heeft gespeeld voor het bedrijfsleven in Zeeland. Sinds zijn aanstelling bij de BZW heeft hij zich met succes ingezet voor de versterking van het netwerk dat de BZW vertegenwoordigt en voor de belangenbehartiging van het Zeeuwse bedrijfsleven in Den Haag en Brussel.

Saman's naam is verbonden aan vele initiatieven die hebben bijgedragen en die nog steeds bijdragen aan de economische ontwikkeling van Zeeland, zoals de totstandkoming van Port & Industry Zeeland (PORTIZ), de Maintenance Innovation Community (MIC), het Innovatie Netwerk Zeeland, het Onderwijsoverleg BZW Zeeland, het Technocentrum Zeeland en de Zeeuwse Arbeidsmarktmonitor.

Ruim 34 jaar heeft Saman zich als secretaris van de BZW en in verschillende andere bestuurlijke functies, waaronder zijn bestuurslidmaatschap van de SER Zeeland, met toewijding, betrokkenheid en groot doorzettingsvermogen ingezet voor de belangen van het Zeeuwse bedrijfsleven en daarmee ook voor Zeeland.

Eerdere winnaars

De Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten wordt uitgereikt aan personen die meerdere jaren verdienstelijk zijn geweest voor de Zeeuwse samenleving of die werkzaamheden hebben verricht die van bijzondere waarde zijn voor de Zeeuwse samenleving. Eerder is de Zeeuwse Commissarispenning toegekend aan onder meer: de van oorsprong Zeeuwse astronaut Lodewijk van den Berg, The Royal Highland Regiment of Canada, the Black Watch (betrokken bij de bevrijding van de provincie Zeeland in 1944), Anna Eleanor Roosevelt (kleindochter van President Franklin Delano Roosevelt), Henk van Koeveringe, Hans Hillen (vml. minister van Defensie), Joan Berkhemer (vml. dirigent bij het Zeeuws Orkest) en Ali Pankow (vml. bestuurslid van het Zeeuws Centrum voor het Amateurtheater).

Meer informatie over VNO-NCW Brabant Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!