Wikiwijk wint Social Innovation Award 2013

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Midpoint Brabant

De Social Innovation Award is tijdens de Social Innovation Week in Tilburg uitgereikt aan Wikiwijk. De prijs wordt uitgereikt aan economisch en maatschappelijk innovatieve organisaties.

Wikiwijk wint Social Innovation Award 2013

Vrijdag 20 september heeft de Social Innovation Award Academy tijdens het slotevenement van de European Social Innovation Week in Tilburg de Social Innovation Award 2013 uitgereikt. Winnaar is het  Tilburgse initiatief Wikiwijk. De Social Innovation Award is een prijs voor de meest veelbelovende aanpak op het terrein van economische en maatschappelijke innovatie. Het gaat hierbij niet zozeer om een technologische ontwikkeling of een briljant idee, maar vooral om een slimme toepassing, doorontwikkeling of procesverbetering.

Wikiwijk

Wikiwijk (www.wikiwijk.nl) is een platform dat mensen in staat stelt om via internet zaken te regelen die van belang zijn in hun dagelijks functioneren of hun eigen woonomgeving. Het is een lokaal toepasbaar concept dat de steeds belangrijker wordende samenwerking tussen burgers, vrijwilligers en professionals optimaal kan ondersteunen. De jury vindt met name de rol die het platform speelt in het versterken van verbindingen tussen zichzelf organiserende burgers en de voor hen relevante instanties van groot maatschappelijk belang.

Huis van Overvloed

Een eervolle vermelding is gegaan naar het Huis van Overvloed in Nijmegen (www.huisvanovervloed.nl) voor het door hen ontwikkelde proces om te laten zien dat sociale overwaarde in ruime mate aanwezig is, dat mensen het leuk vinden om elkaar te helpen en dat je met dat gegeven projecten kunt realiseren, ja zelfs kunt bouwen zonder dat geld daarbij de voornaamste drijfveer is.

De Social Innovation Award

De Social Innovation Award is oorspronkelijk een initiatief van Midpoint Brabant en is tot nu toe uitgereikt aan SafeCity, Dementie Experience, Genicap, Bouwteam+ en Prins Heerlijk. De winnaars vormen samen de Social Innovation Award Academy en komen geregeld samen om de ontwikkelingen in hun cases te bespreken en na te denken over hoe social innovation praktisch meer handen en voeten kan krijgen

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!