Winnaar bekend Business Challenge 2010

  • Technologie
  • Bron: N.V. Economische Impuls Zeeland

Op 30 november heeft het zeewierproject dat in Zeeland wordt uitgevoerd, de hoofdprijs gewonnen in de Business Challenge 2010 van de Plant Sciences Group van Wageningen UR.

Winnaar bekend Business Challenge 2010

Het team van het zeewierproject bestond uit senior onderzoeker dr. Willem Brandenburg en zijn assistent Julia Wald, Carola Helmendach-Nieuwenhuize (verbonden aan Economische Impuls Zeeland) en Job Schipper van Hortimare. In een twee dagen durende sessie streden projectteams van de Plant Sciences Group van Wageningen UR om de eerste prijs.

De teams die hoofdzakelijk uit onderzoekers bestonden, presenteerden baanbrekend onderzoek op diverse terreinen. Het team dat het beste businessplan wist te presenteren, kwam in aanmerking voor de eerste prijs: € 25.000 voor aanvullend onderzoek.

De jury koos unaniem voor de zeewiercase. Het team, dat reeds vergevorderde plannen heeft voor een praktijkproef in de Oosterschelde (realisatie begin 2011), wist een sterk businessplan te presenteren met deugdelijke onderbouwing van de marktkansen en betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven.

Het zeewierproject van Economische Impuls Zeeland is er op gericht om zeewierteelt op open water te realiseren. Hierbij zijn meerdere Zeeuwse bedrijven betrokken. De vele toepassingen van zeewier in o.a. voedingsmiddelen en farmaceutische producten, maken het een interessant product. Op de wereldmarkt heeft zeewier nu reeds een omzet van 10 miljard euro. De insteek voor Zeeland is om met name de eiwitten te gaan benutten, die in ruime mate aanwezig zijn in zeewier. De eiwitten zijn waardevol voor voedsel- en voertoepassingen; in de toekomst wordt een groot tekort hierin voorzien. Benutting van de Delta om deze eiwitten te gaan kweken, levert veel nieuwe perspectieven en bedrijvigheid op. Begin 2011 wordt een praktijkproef in de Oosterschelde aangelegd.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met mevr. C. Helmendach-Nieuwenhuize

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!