Winnaar bekend van de Cultuurprijs 2011

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK Zuidwest-Nederland

Stichting Kilsdonkse Molen is de winnaar van de Cultuurprijs 2011.

Winnaar bekend van de Cultuurprijs 2011

Gedeputeerde Brigite van Haaften overhandigde de plaquette aan de voorzitter van de stichting, Hans Dekker.

De plaquette hoort bij de prijs, een geldbedrag van € 20.000. Het publiek bepaalde de keuze met 7.700 stemmen. De winnaar is bekendgemaakt tijdens de ErfgoedParade op 10 januari door de provincie.

Verrast
Voorzitter Hans Dekker van Stichting De Kilsdonkse Molen was bijzonder blij met de prijs: “Vooral voor het voormalige bestuur dat de restauratie van de molen mogelijk maakte. En voor alle vrijwilligers.” De favoriet van het Brabantse publiek ontving € 20.000. Met dit geld gaat de stichting een bezoekerscentrum bouwen waar zo veel mogelijk mensen geïnformeerd worden over de molen.

Cultuur speerpunt
Met de Cultuurprijs benadrukt de provincie het belang van cultureel erfgoed. Waar het rijk drastisch snoeit in de uitgaven voor kunst en cultuur, bestempelt de provincie dit beleidsterrein als een speerpunt. “Erfgoed bepaalt onze identiteit”, zei gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema aan het begin van de avond. “De verhalen die erbij horen zorgen ervoor dat het erfgoed voor ons gaat leven. Dat maakt dat we ons allemaal mede-eigenaar voelen van dat erfgoed. De zorg hiervoor moeten we doorgeven aan onze kinderen.”

Naast de de Kilsdonkse Molen (Heeswijk-Dinther) waren het Klokgebouw (Eindhoven) en de Heilig Hartkerk (Roosendaal) genomineerd .

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!