Winnaar eCarTec Award: Benteler Engineering Services uit Helmond

  • Automotive
  • Bron: AutomotiveNL

De gezamenlijke eCarTec Award 2012 is gewonnen door Benteler Engineering Services en MAN Truck & Bus met de hybride vuilniswagen "Metropolis".

Winnaar eCarTec Award: Benteler Engineering Services uit Helmond

Heiko Vieweg (Managing Director Benteler Engineering Services) en Bernd Maierhofer (Director  R&D MAN Truck & Bus) hebben deze award uit handen van staatsecretaris Katja Hassel mogen ontvangen tijdens de eCarTec beurs in München op 23 oktober jl.

De Beierse Staatsprijs -de eCarTec Award- is in het leven geroepen om innovatieve ontwikkelingen in elektrische mobiliteit te bevorderen waardoor ideeën ook daadwerkelijk omgezet worden in producten en kunnen worden vermarkt.

Benteler Engineering Services en MAN hebben de jury overtuigd door het toepassen van nieuwe en bestaande technieken en de directe inzetbaarheid van het product.

De Metropolis -met als basis een MAN TGS 26t- is in een consortium van deskundigen ontwikkeld en volledig bij Benteler Engineering Services in Helmond gebouwd. Deze plug-in hybride vuilniswagen is in staat om CO2 vrij en bijna geluidloos zware transporten uit te voeren in aan te wijzen gebieden. Benteler Engineering Services bundelde in dit project een indrukwekkend aantal nieuwe en bestaande technologieën en innovaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!