Winnaars HAN-prijs 2010 bekend

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Lienke Clijssen, student Bouwkunde, heeft dit jaar de HAN-Studentenprijs gewonnen. Arjan Doolaar, informatiespecialist van het studiecentrum, ontving de HAN-Medewerkersprijs.

Winnaars HAN-prijs 2010 bekend

De HAN-Prijs is donderdag 26 augustus uitgereikt door bestuurslid Kristel Baele van de HAN tijdens de Opening van het studiejaar 2010-2011.

De jury kreeg een groot aantal voordrachten voor nominatie van opvallende studenten en medewerkers. Uiteindelijk nomineerde zij 4 medewerkers en 5 studenten.

Winnaar Lienke Clijssen is een veelzijdige student Bouwkunde. Tijdens haar studie heeft ze alle mogelijkheden gepakt die ze kreeg aangeboden. Weinig studenten hebben zo’n brede interesse. Lienke doet haar werk vanuit een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel. 'We hebben de aarde te leen van onze kinderen', zegt Lienke en daarom vraagt ze nadrukkelijk aandacht voor duurzaamheid.
Het is bijzonder hoe Lienke haar eigen vakgebied Bouwkunde steeds weet te verbinden aan andere vakgebieden zoals:
Gezondheidszorg
Onderwijs
Ontwikkelingshulp
Zo ontwierp ze bijvoorbeeld vanuit het 'Cradle to cradle' principe het zorgproject 'De Verpleegkamer'. Aan de hand van 8 duurzame regels hielp Lieneke mee aan het 'Open Source House': een woning die geschikt is gemaakt voor mensen in Ghana.
Lienke is een uitstekende ambassadeur, zowel voor de HAN als voor duurzaam bouwen. Bij de Greenovatortour van (toenmalig) minister Cramer gaf ze een heldere lezing over haar visie op duurzaamheid.
Ze weet ook andere studenten enthousiast te maken voor een project. Samen met studenten van de Pabo ontwikkelde ze 'Het Tuimelhuis'. Dit is een demontabele woning waarin kinderen op zoek kunnen gaan naar hun eigen talenten in techniek en wetenschap.

Arjan Doolaar is informatiespecialist van het HAN-Studiecentrum voor de opleidingen:
Culturele Maatschappelijke Vorming (CMV)
Maatschappelijke Werk en Dienstverlening (MWD)
Creatieve Therapie (CTO) 
Arjan is het schoolvoorbeeld hoe een medewerker vanuit het HAN Service Bedrijf de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek ondersteunt en verrijkt.
Volgens studenten en medewerkers blinkt Arjan uit door zowel zijn vakkennis als zijn interesse in en kennis van opleidingen waar hij voor werkt en de daarbij behorende beroepen. Hij is proactief en weet zijn enthousiasme over te brengen op anderen.
Intern is hij steeds op creatieve manier op zoek naar methoden om het gebruik van het studiecentrum te stimuleren, omdat hij ervan overtuigd is dat dit de kwaliteit van de opleidingen ten goede komt. Ook docenten en studenten zien dat Arjan hiermee een enorme impuls geeft aan de kwaliteit van het onderwijs.
Met zijn creatieve oplossingen en proactieve houding weet Arjan een synergie te bereiken tussen het onderwijs en het studiecentrum. Hij geeft een unieke invulling aan zijn rol. Hij doet steeds net iets meer dan de klant vraagt en overtreft steeds ruim de verwachtingen. Arjan is al met al een zeergewaarde collega die werk levert met veel resultaat!

Juryoordeel en -criteria
Bij de nominatie heeft de jury gelet op een aantal criteria. De kernthema’s uit het HAN-Instellingsplan spelen een belangrijke rol:

Kwaliteit van het onderwijs
HAN als Kennispoort
Organisatieontwikkeling
Operational Excellence
Daarnaast had de jury waardering voor activiteiten die een relatie hebben met een aantal voor de HAN belangrijke thema’s zoals:

Duurzaamheid
Gezondheid
Opleiden
Ondernemerschap
Prijzengeld
Lienke Clijssen ontvangt voor de HAN-Studentenprijs een bedrag van € 2.500,-. Winnaar van de HAN-Medewerkersprijs, Arjan Doolaar, mag een kunstwerk ter waarde van € 1.000,- uitzoeken. Hij kreeg ook een cheque van € 1.500,-.

De volgende genomineerden voor de HAN-Prijs ontvangen elk een bedrag van € 100,-:

Pim Knuiman, student bachelor Sport, Gezondheid en Management
Michelle Veugelers, student bachelor Opleidingskunde
Jojk Wesseling, student bachelor Communication & Multimedia Design
Rick de Reuver, student bachelor Bio-informatica
Régie Driessen, hoofd van de ILS Academie
Jan van Loon, docent Voeding en Diëtetiek
Frits Schultheiss, architect en docent bij instituut Built Environment

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!