Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

Tijdens de slotshow van het Health Valley Event in het CineMec in Nijmegen, is de CRDL door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Abena Nova werd verkozen tot winnaar van de publieksprijs.

Winnaars Nationale Zorginnovatieprijs 2018 bekend

De Nationale Zorginnovatieprijs is een jaarlijks terugkerend initiatief van Stichting Zorginnovatie Nederland, bedoeld om scale-ups in de zorg- en welzijnssector te steunen. De CRDL ontvangt een bedrag van €10.000 en Abena Nova een bedrag van €5.000,-. Dit bedrag kunnen zij  investeren in verdere opschaling van hun innovatie. 

CRDL

De CRDL: contact door aanraking

Dennis Schuivens, ontwerper van de CRDL voelt zich vereerd door deze erkenning:

“Deze prijs toont de waardering voor de CRDL en geeft ons de mogelijkheid om de CRDL sneller beschikbaar te maken voor een grotere groep gebruikers. Wij zijn ervan overtuigd dat de CRDL een waardevol hulpmiddel kan zijn in het maken van contact en willen dat mogelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Het moedigt zorginstellingen aan om de CRDL op te nemen in hun dienstenpakket ter verbetering van het welzijn van hun bewoners.”

De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie, zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking , én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.

Albena

Abena Nova: slim incontinentiemateriaal

In totaal werden er voor de publieksprijs circa 3455 stemmen uitgebracht. De Abena Nova kreeg 32 procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren FluidBalance en CRDL (Cradle) met respectievelijk 15 en 12 procent van de stemmen.

Rob Basjes, Algemeen Directeur van Abena is trots op het winnen van de publieksprijs:

“Abena is een Deens familiebedrijf met als missie om de kwaliteit van zorg voor mensen met incontinentie te verbeteren. Het feit dat het publiek ons slimme incontinentiemateriaal heeft gekozen als winnaar van de publieksprijs, is niet alleen een fantastische erkenning voor ons werk, maar ook een signaal dat het publiek vindt dat aandacht voor continentiezorg in Nederland nodig is. En daar zullen wij met passie aan blijven werken.”

Bevorderen opschaling zorginnovaties

“Met deze prijzen wil initiatiefnemer Stichting Zorginnovatie Nederland innovatieve bedrijven een steun in de rug geven'', aldus Nico van Meeteren, Directeur Topsector Life Sciences and Health. Dit jaar meldden 136 innovaties zich aan voor de prijs en waren er 10 genomineerden. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt, zorgverlener en de toekomst van de zorgbranche. ''We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen. De CRDL is een innovatie die bijdraagt aan het bevorderen van communicatie tussen patiënt en hun omgeving of zorgverleners en uniek is in zijn soort”, aldus van Meeteren.

Meer informatie over Health Valley:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!