Winnaars van de Delta Water Challenge zijn bekend

De winnaars van de Delta Water Challenge zijn bekend. Afgelopen donderdag werden de prijzen uitgereikt tijdens het Delta Water Challenge Showcase event in Vlissingen. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan slimme oplossingen voor een toekomstbestendige Delta.

Winnaars van de Delta Water Challenge zijn bekend

De winnaar van de juryprijs voor de uitdaging ‘de Toekomstbestendige Stad’ is gegaan naar De Groene Revolutie: Zeeuwse schoolpleinen van het team van IVN Natuureducatie, bestaande uit Vincent van der Veen, Noëlle Verhagen, Romy de Rooij en Jessie Eikenhout. Dit initiatief streeft naar het vergroenen van zoveel mogelijk schoolpleinen zodat deze kunnen worden benut als een groene speel- en educatieplek en daarmee bijdraagt aan een groenere stad.

Kustverdediging Veerse Dam

De winnaar van de juryprijs voor de uitdaging: Kustverdediging Veerse Dam is gegaan naar het team van Villa de Verbeelding van De Verbeelding en ECOncrete, bestaande uit Suzan van de Ven, Joery Zegers, Roy Osinga en Jesper Rober. Met het visionaire concept ‘een dijk van een gebouw geworteld en vertakt in een duin’. Door middel van een speciale structuur is het idee een woon-, werk- en recreatieplek in een duin te creëren.

Publiekswinnaar

Het initiatief dat de meeste stemmen van het publiek, zowel online als tijdens het Showcase event, heeft gekregen is Greenbanks: Sea Citadel van organisatie BlueO2. Sea Citadel bestaat uit een natuurlijke golfbreker bestaande uit harde en zachte natuurlijke elementen. Op het zeebed wordt een oester- en schelpdieren bank aangelegd. Daaraan gekoppeld is een zeewierboerderij, waaruit verschillende zeewier producten kunnen worden ontwikkeld.

Delta Water Challenge

De Delta Water Challenge geeft slimme oplossingen voor een toekomstbestendige Delta een boost! Hoe kunnen we de stad toekomstbestendig inrichten, rekening houdend met de gevolgen van klimaatverandering zoals hitte, droogte en hevige regenval? En hoe kunnen we de kwaliteit en beleving van de Veerse Dam vergroten? Studenten, ondernemers en professionals zijn aan de slag gegaan met twee uitdagingen: de toekomstbestendige stad en kustverdediging Veerse Dam.

Showcae event

Afgelopen donderdag mochten de teams hun oplossingen voor een jury pitchen. De beste oplossingen voor de twee uitdagingen ontvingen een prijs van €2.000,-. De winnende teams krijgen daarnaast een podium om hun oplossing te presenteren tijdens Werkconferentie Zuidwestelijke Delta in maart.

Initiatief

De Delta Water Challenge is een initiatief van Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Evides Waterbedrijf en HZ University of Applied Sciences, Dockwize en Outside Inc.

Meer informatie over Dockwize:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!