Winnende foodondernemers MKB Innovatie Top 100

  • Agrofood & Biobased

Beeter®, het veelzijdig stukje alternatief voor vlees, een kwaliteitstest voor verse agroproducten, een duurzame mengdoseerwagen voor de kalverhouderij, smaakvolle champignonconcentraten van champignonvoetjes, komkommer in hartjesvorm en krokante fruitchips rijk aan vitaminen.

Winnende foodondernemers MKB Innovatie Top 100

Op 25 oktober 2012 presenteren de foodondernemers met de hoogste noteringen in de MKB Innovatie Top 100 hun innovaties op de Food Valley Expo.

Beeter®, het veelzijdig stukje alternatief voor vlees – Ojah

Beeter® is de basis voor een breed scala vleesvrije gerechten met vleesgelijkende eigenschappen. Het product laat zich op dezelfde wijze verkleinen, vervormen, marineren, bereiden en presenteren, maar plantaardig meel en water zijn de enige ingrediënten. Beeter® is glutenvrij, bevat geen zouten en bindmiddelen en is 100% plantaardig.

Kwaliteitstest voor verse agroproducten – Nsure

YourNsure is een kwaliteitstest op maat, waarmee de klant betere controle krijgt op de kwaliteit van verse agroproducten. De test geeft inzicht in kwaliteitseigenschappen die voor een product van belang zijn en niet of moeilijk zichtbaar zijn. Denk aan fysiologische processen zoals bijvoorbeeld de rijping bij fruit. YourNsure is breed toepasbaar. De test is gebaseerd op de biologische processen die verantwoordelijk zijn voor het verloop in kwaliteit en is daarom accuraat en gedetailleerd.

Mengdoseerwagen voor de kalverhouderij – SIEPLO   

De SIEPLO mengdoseerwagen is ontwikkeld voor de kalverhouderij om in één werkgang gemengd en gedoseerd te voeren. De wagen heeft een grote inhoud, korte mengtijd, perfect mengresultaat en een nauwkeurige dosering. Het is bovendien geschikt voor alle soorten ruw- en krachtvoer. Het verticale mengsysteem zorgt voor homogene menging, geen structuurbederf van het voer en laag energieverbruik.

Van reststroom naar omzet – Scelta Mushrooms

Scelta kookt, perst en maakt smaakvolle champignonconcentraten van de reststroom champignonvoetjes. Deze worden gebruikt voor name de soepen- en sauzenindustrie als concentraat en poeder. De champignonvoetjes golden voor de telers als kostenpost door ze af te voeren als afval, maar Scelta zet ze nu om in een winstgevend product.

Vruchten in andere vorm – Pellikaan Gewasklemsystemen

Qute Fruit omvat een doorzichtig kunststof profiel dat met een strip gesloten kan worden. Deze wordt over een vrucht geschoven, waardoor deze de vorm aanneemt van het profiel. Een hartje komt als eerste op de markt, maar meer vormen volgen. De bijzondere vormen maken de vruchten o.a. aantrekkelijker voor kinderen.

Frispy, krokante fruitchips – Synz

Frispy is een krokante fruitsnack in de vorm van chips die wordt gemaakt van 100% natuurlijk fruit, zonder toevoegingen of vetten. Het is daarmee een bijzonder goed alternatief voor de traditionele snacks. Middels een speciale manier van drogen wordt Frispy gemaakt en behoudt daarmee ongeveer 70% van alle mineralen en vitaminen van het originele fruit.

De stichting Food Valley feliciteert alle foodondernemers en is in het bijzonder trots dat drie leden van de Food Valley Society - Ojah (1ste plaats en genomineerde Food Valley Award 2011), Nsure (plaats 6 en winnaar Food Valley Award 2010) en Scelta Mushrooms (plaats 12) - met hun innovaties zulke hoge noteringen wisten te behalen.

Food Valley Expo

Food Valley Expo biedt onder meer showcases van de nieuwste agrifoodtechnologieën en tal van innovatieve agrifoodbedrijven, een investmentforum voor startende ondernemers, een inspirerend programma met onder meer de bekendmaking van de Food Valley Award winnaar 2012, sprekers als Peter van Bladeren, Nestlé Science & Research; Hans Clever, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en Adjiedj Bakas, foodtrendwatcher. Voor meer informatie: Food Valley Expo.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!