Woensdrecht maakt sociale ondernemer van het jaar bekend

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Woensdrecht

Om sociaal verantwoord ondernemen onder de aandacht te brengen is in 2013 een verkiezing Meest maatschappelijke ondernemer van het jaar georganiseerd.

Woensdrecht maakt sociale ondernemer van het jaar bekend

De jury, die bestaat uit de sociale partners, de gemeente en ondernemers, zal donderdag 6 februari om 19.00 uur in de Raadszaal van het gemeentehuis de winnaar bekendmaken.

Top drie

Eind vorig jaar is uit alle inzendingen al een top drie samengesteld. De drie meest maatschappelijke ondernemers in Woensdrecht zijn Purper, De Nijs-Soffers en Spar Heijboer. De andere kandidaten waren Star Impex, Henri’s Ladies&Gents, Emté Ossendrecht, Matthijs BV en Primera Hoogerheide.

Jury

De jury, die bestaat uit de heer Van der Wijst (gemeente Woensdrecht), mevrouw Van Arkel (Crosswise), mevrouw Stecher (Brede Welzijnsinstelling), de heer Erkelens (UWV) en mevrouw Ogier (WVS-Groep) zijn na de selectie bij alle drie de ondernemers langs geweest alwaar ze extra informatie hebben ingewonnen over de betrokkenheid van de ondernemer bij de maatschappij.

Verder kijken dan het eigen bedrijf

Tijdens de bezoeken werd duidelijk dat iedere ondernemer op zijn en haar wijze probeert verder te kijken dan het eigen bedrijf. De top drie ondernemers houden zich bezig met het opleiden van jongeren, het opleiden en in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het sponsoren van evenementen in de gemeente en meer. Toch heeft de jury een keuze weten te maken. “Na het bezoek werd ons duidelijk dat er één ondernemer zich nóg breder inzet dan de anderen. De motivering op het inschrijfformulier was stevig en duidelijk”, aldus wethouder Van der Wijst.

Sociaal ondernemen stimuleren

Het doel van deze verkiezing is om sociaal ondernemen te stimuleren en om aandacht te besteden aan het inzetten van vrijwilligers en mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Maatschappelijk verantwoorde ondernemers maken écht het verschil. “Deze verkiezing zal hopelijk anderen inspireren en aanzetten tot nieuwe acties”, geeft wethouder Van der Wijst aan.

Aanmelden om aanwezig te zijn bij de uitreiking is mogelijk via k.hendrikx@woensdrecht.nl.

Meer informatie over WVS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!