Wordt Willemstad de ‘Vitale Groene stad 2014’?

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Moerdijk

Willemstad is kandidaat in de nationale ‘groencompetitie’ Entente Florale. De competitie is voor gemeenten die bewust en serieus aandacht besteden aan het ‘groen’ in hun dorpen en/of steden.

Wordt Willemstad de ‘Vitale Groene stad 2014’?

De competitie komt voor uit de ‘Vitale Groene Stad filosofie’: groen houdt de stadslucht schoon, een goede inrichting met groen kan zorgen voor meer contact tussen mensen en steden en dorpen worden aantrekkelijker.

Donderdag 15 mei

Op donderdag 15 mei 2014 brengt een vakkundige, onafhankelijke jury een bezoek aan Willemstad. De gemeente kleedt Willemstad niet extra aan voor deze wedstrijd. Willemstad wordt getoond in haar unieke en originele pracht. Natuurlijk hopen we dat onze deelname aan de competitie extra aandacht oplevert voor de gemeente Moerdijk.

Tijdens de wandeling en de busrit krijgt de jury een goede indruk hoe de gemeente invulling heeft gegeven aan het door de gemeenteraad vastgestelde beleid met betrekking tot het groen in Willemstad. Maar ook cultuur en historie komen aan bod.

Waarom deelnemen?

De organisatie van de Entente Florale vroeg gemeente Moerdijk om Willemstad in te zetten in de strijd met onder andere haar groen, cultuur-historische gevels, pleintjes, gebouwen, de vestingwerken en de natuur in het buitengebied. Past uw tuin in het groene geheel?

Na de jurydag op 15 mei schrijft de jury een uitvoerig rapport met aanbevelingen waar de gemeente in de toekomst mee aan de slag kan. Willemstad komt hiermee als groene stad op de kaart en dit biedt voordelen voor inwoners en bedrijven. Met de deelname hoopt de gemeente Moerdijk op een positieve impuls voor het groen in de stad.

Jurering

De groep juryleden bestaat uit een voorzitter en zes specialisten. Tijdens een wandeling en een busrit beoordelen ze de stad en het buitengebied. De uitslag wordt op 10 september 2014 bekend gemaakt.

De Vitale Groene stad?

Alles over de groencompetitie is te vinden op www.devitalegroenestad.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!