World Class Aviation Academy slaat vleugels uit naar het Caribisch gebied

  • Technologie
  • Bron: Kliknieuws

World Class Aviation Academy slaat vleugels uit naar het Caribisch gebied

HOOGERHEIDE - Vanaf 1 december 2010 gaat de World Class Aviation Academy (WCAA) samenwerken met de Caribbean Aerospace College (CAC) gevestigd op Jamaica. Deze Caribische reguliere opleidingsinstelling biedt basisopleidingen in luchtvaartonderhoud aan voor jonge studenten en heeft de ambitie om, net zoals de WCAA, ook de vervolgtrainingen (typetrainingen genoemd) voor professionals werkzaam in de luchtvaartsector aan te gaan bieden. De faciliteit moet een regiofunctie in het Caribische gebied krijgen. De intentie is uitgesproken dat de WCAA dit onderdeel samen met CAC gaat opzetten. Ook wordt het door de samenwerking makkelijker om cursusmaterialen en op termijn wellicht instructeurs uit te wisselen.

De CAC is in oktober 2009 gestart als organisatie en wordt financieel ondersteund door de Jamaicaanse overheid en de Europese Unie. De bedoeling van de oprichting is om Jamaica wereldwijd op de kaart te zetten als professioneel land voor luchtvaarttechnische opleidingen. Daarom is een intensief marktonderzoek gedaan naar samenwerkingsmogelijkheden op dit gebied. De CAC is uitgekomen op de WCAA als complementaire partner. De CAC een zogenaamde Approved Training Organization (ATO). ATO betekent dat de organisatie gecertificeerd is door de Jamaica Civil Aviation Authority als bekwaam om luchtvaartopleidingen te beiden die voldoen aan de internationale eisen.

 

Over de World Class Aviation Academy

De WCAA biedt technische opleidingen op maat in vliegtuigonderhoud, voor professionals werkzaam in de luchtvaartindustrie. Dit doen we voor specifieke toestellen. Daarnaast helpen we klanten met luchtvaartgerelateerde opleidingsvragen zoals Technisch Engels. We verzorgen een totaal opleidingspakket. We werken samen met commerciële partijen én het reguliere onderwijs om maatwerk te kunnen leveren. En om de kwaliteit van onze opleidingen hoog te houden. Door onze samenwerking met verschillende partners is de WCAA een uniek concept in de luchtvaart. De WCAA heeft de ambitie om een wereldwijd netwerk van samenwerkingsverbanden op te zetten. De samenwerking met het Caribbean Aerospace College is, na de samenwerking met de Chileense Luchtmacht, een verdere stap in de goede richting.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!