Xperience World in het hart van Helmond

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gemeente Helmond

In het hart van Helmond verrijst Xperience World. Op 3000 m2 vloeroppervlakte daagt een unieke combinatie van Food, Game en Fun de bezoeker uit.

Xperience World in het hart van Helmond

High tech, niet eerder vertoond. Zeven dagen per week gratis toegankelijk. Naar verwachting trekt het initiatief 300.000 tot een half miljoen bezoekers.

Fantastische kans

Het gemeentebestuur is razend enthousiast over het plan. Wethouder Peter Tielemans: "Dit is fantastische kans. Het leidt tot een combinatie van winkelbezoek aan het centrum, mensen pakken een terrasje, bezoeken de bioscoop of tentoonstelling. Dit gaat massa’s bezoekers trekken zonder dat het tot overlast zal leiden. Met dit initiatief dat nergens in de wijde omgeving is te vinden, weten we als stad toekomstige generaties aan ons te binden."
High tech opzet

In het door het gerenommeerde Haagse architectenbureau ONL getekende gebouw kan het publiek zich vermaken met Interactieve Race Simulatoren, de Game World, de Interactieve Restaurants en de Video Lounge. Door de high tech opzet zal er voor de bezoekers altijd van alles te beleven en te bekijken zijn.

Belangrijk onderdeel uitbreiding centrum

Het Xperience World project maakt een belangrijk onderdeel uit van de uitbreiding van het centrum van Helmond (o.a. met circa 20.000 m2 aan Retail). Voor de verwachte bezoekersstromen worden 750 parkeerplaatsen aangelegde direct bij het gebouw.
Xperience World werkt samen met gerenommeerde partners als SDK Vastgoed B.V. uit Eindhoven. SDK is 100% dochtermaatschappij van het Volker-Wessels-Concern. Deze vastgoedpartner zal straks de exclusieve vastgoed ontwikkeling ter hand nemen.
Race Simulator Attracties

De interactieve experiences bestaan uit 14 spectaculaire interactieve Race Simulator Attracties. Hierbij kunnen de bezoekers plaats nemen in echte Formule 1, Rally, Powerboat en Jetski Race-Simulatoren. In deze spectaculaire Interactieve Simulator Attracties kunnen de bezoekers individueel of in een competitie verband een nauwelijks van echt te onderscheiden Formule 1, Auto Rally-, Powerboat- of Jetski-Race, ervaren. De overige toeschouwers en bezoekers kunnen via grote Videoschermen de live video verslagen van deze simulatie races zien. Ook via de website van Xperience World kan men deze live race video verslagen bekijken. De website is vanaf nu al online.

Website Xperience World

Game World

Rond de 14 spectaculaire Interactieve Race Simulator Attracties wordt een complete Game World gerealiseerd. Op tientallen ‘Video Game Consoles’ kunnen de bezoekers de  nieuwste videogames uittesten
Food-ervaring

Voor een speciale food-ervaring kan de bezoeker terecht bij een van de twee restaurants. In een heus Roller Coaster restaurant neemt de bezoeker plaats aan grote ronde tafels met Touch-screen monitoren. De bestellingen zullen op een spectaculaire wijze via een Achtbaansysteem en onder speciale effect belichting vanaf de centrale keuken op de tafels worden uitgeserveerd. Het tweede interactieve restaurant concept van Xperience World zal het uit Bangkok zeer succesvolle Interactive Robot Restaurant worden.  Bezoekers nemen in dit restaurant plaats aan één van twee grote en langwerpige eetcounters. Een speciale Robot, die via een rails tussen de eetcounter beweegt, haalt hierbij de bestelling op vanuit de centrale keuken en serveert het uit aan de gasten. En ruimt de tafel weer op.

Touch-screens

Bezoekers kunnen tijdens het eten op alle individuele Touch-screens diverse online activiteiten ondernemen zoals video games spelen, webcam video’s, foto’s, E-mail- en Twitter berichten versturen. Ook kunnen bezoekers via individuele Touch-screens in zowel de restaurants als via de Interactieve Loungetafels elkaar leuke (vooraf geprogrammeerde) berichtjes te sturen en drankjes aanbieden
350.000-500.000 bezoekers

Xperience verwacht op jaarbasis tussen de 350.000 en 500.000 bezoekers te trekken. Voor het groot aantal te verwachten bezoekers van Xperience World zal er direct achter het Xperience World gebouw een parkeergarage worden gerealiseerd voor 750 parkeerplaatsen met de mogelijkheid tot dubbelgebruik voor bezoekers aan het huidige en toekomstige winkelcentrum en horecaplein van Helmond.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!