Young Technology Award 2011 gewonnen door Ostendum

  • Technologie
  • Bron: Kennispark Twente

Gisteravond heeft Ostendum de Young Technology Award 2011 gewonnen. De hoofdprijs van 5000 euro is voor jonge, snelgroeiende en kansrijke innovatieve bedrijven uit Oost Nederland.

Young Technology Award 2011 gewonnen door Ostendum

De jury was overtuigd door de case van Ostendum vanwege de brede toepasbaarheid van de technologie en het business model. Ostendum is een spin-off van MESA+, instituut voor nanotechnologie van de Universiteit Twente. De publieksprijs van 1000 euro ging naar RentaLite, dat de meeste stemmen van het publiek kreeg.

Ostendum is een nanotechnologiebedrijf gespecialiseerd in optische detectiemethoden. Vloeistoffen zoals bloedsamples kunnen met behulp van de lab-on-a-chip technologie razendsnel geanalyseerd worden. Toepassingen zijn er in detectie van virussen en bacteriën in bloedmonsters, voedsel of water. Aurel Ymeti (CTO Ostendum) is blij met de overwinning: ‘Het was een nek aan nek race, fantastisch dat we gewonnen hebben!’

Juryoordeel

De jury van de Young Technology Award 2011 bestond uit Jitse Groen (Thuisbezorgd.nl), Rob Noltes (BAT-fund) en Theo Opdam (Plegt Vos). Doorslaggevend waren de combinatie van maatschappelijke relevantie, de innovativiteit van de technologie, het business model en de brede toepasbaarheid van het product. Voor de award waren zes bedrijven genomineerd. In aanmerking voor de prijzen kwamen ook Security Matters, Satrax, RentaLite, Composittransport.com, Genalice.

De Young Technology Award

De organisatie van de Young Technology Award is in handen van Kennispark Twente, Innovatieplatform Twente, ABN Amro, Deloitte en PPM Oost. Dit jaar vond de verkiezing voor de vierde keer plaats. De organisatie wil met de award de innovativiteit van het bedrijfsleven uit deze regio laten zien. Daarnaast biedt de verkiezing een podium aan innovatieve bedrijven, die van elkaar kunnen leren. In samenwerking met de Provincie Overijssel en IGlow Media was de finale live te volgen via diverse websites.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!