Zaterdag 5 juni: Dag van de Oude IJssel

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijn en Ijssel

Op zaterdag 5 juni 2010 organiseert Waterschap Rijn en IJssel samen met diverse partijen de Dag van de Oude IJssel. Aanleiding voor deze dag is de afronding van het integraal inrichtingsplan Oude IJssel van Doetinchem naar Doesburg.

Zaterdag 5 juni: Dag van de Oude IJssel

Niet alleen het fietspad Doetinchem - Laag-Keppel is klaar, ook zijn er visplekken ingericht en aanlegsteigers voor de recreatievaart aangelegd en langs de Oude IJssel zijn ecologische oevers gerealiseerd.

Officiële opening
De Dag van de Oude IJssel is een evenement dat het verleden, het heden en de toekomst van de Oude IJssel laat zien én verbindt. Om 10.00 uur start de officiële opening van het fietspad op het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel (Energieweg Doetinchem). Vervolgens varen de genodigden naar Laag-Keppel waar gedeputeerde Harry Keereweer rond 11.30 uur de openingshandeling zal verrichten.

Verleden, heden en toekomst
Langs de route van het nieuwe fietspad worden drie 'themapleinen' ingericht. In de omgeving van Kasteel Laag-Keppel wordt aandacht besteed aan het rijke (cultuurhistorische) verleden van de Oude IJssel. Halverwege het fietspad, aan de oevers van de Oude IJssel, staat het heden centraal. Organisaties, verenigingen en ondernemers die regelmatig activiteiten organiseren op of rond de Oude IJssel, presenteren zich aan het publiek. Hier vinden demonstraties plaats, maar kan men ook zelf in een kano stappen of meedoen met een excursie. In en bij het gebouw van Waterschap Rijn en IJssel aan de Energieweg in Doetinchem wordt inzicht gegeven in hoe de toekomst van de Oude IJssel er uit zou kunnen zien. Om 13.00 uur en 15.00 uur vinden rondleidingen door het gebouw plaats.

Meer informatie
De activiteiten voor publiek beginnen om 11.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Op elk themaplein zijn diverse activiteiten. Men kan het fietspad fietsen, maar ook per boot de Oude IJssel beleven. Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Parkeren kan het beste op het parkeerterrein van Waterschap Rijn en IJssel aan de Energieweg in Doetinchem. Voor een volledig overzicht verwijzen we naar de website www.oude-ijssel.nl. Deelname aan de Dag van de Oude IJssel is gratis.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!