Zeeland Connect moet Zeeuwse logistiek beter op de kaart zetten

Zeeland wil zijn rol als logistieke hotspot beter gaan vermarkten. Het nieuwste initiatief Zeeland Connect moet daarvoor een bijdrage leveren.

Zeeland Connect moet Zeeuwse logistiek beter op de kaart zetten

Zeeland (Vlissingen-Terneuzen) staat op plaats 20 in de lijst van logistieke hotspots in Nederland. Een doorn in het oog van Erwin Salemink, projectmanager logistiek en maintenance bij Economische Impuls Zeeland. “We staan nog net in de lijst terwijl we prima zeehavens hebben, congestievrije aan- en afvoer en goede ligging ten opzichte van België en Frankrijk zeker straks met Seine-Schelde verbinding.”

Minder bescheiden

Waar het aan schort is communicatie en aanpak. “We moeten minder bescheiden zijn. We steken ons hoofd niet meer achter de dijken zoals voorheen. We moeten beter de meerwaarde aan de bedrijven laten zien die we bezitten.”

Deelnemende partijen

Zeeland Connect moet hiervoor zorgen. Zeeland Connect is een vervolg van het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek (ZKL) dat vier jaar terug het levenslicht zag. Bij het kenniscentrum sloten de provincie, ontwikkelingsmaatschappij Impuls, havenbedrijf Zeeland Seaports, de HZ en grote bedrijven zoals Dow, Zeeland Refinery, Yara, Cargill, Outokumpu, De Hoop, Heros, Ovet, ICL-IP en Kloosterboer en Verbrugge zich aan. Deze partijen zijn ook vertegenwoordigd in Zeeland Connect.

Salemink: “De oude naam dekte niet genoeg de lading. We delen niet alleen kennis, maar zijn een projectorganisatie.”

Meer informatie over Zeeland Connect:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!